Görüş Bildir
Haberler
Müzik Sektöründe Hak Edene Değer Verilmediğinin Kanıtı : Bahadır Sağlam

Müzik Sektöründe Hak Edene Değer Verilmediğinin Kanıtı : Bahadır Sağlam

Ülkemiz insanının müzik zevki her zaman tartışmaya açık bir konu olmuştur. Her insanın müzik zevki aynı olacak diye bir kaide yok ancak gerek sözleri gerekse müziğiyle berbatlığa oynayan şarkıların reklam vasıtasıyla milyonlarca izlenebildiği bir devirdeyiz. Fakat müziğini sözleriyle konuşturan, gitarıyla süsleyen bir sanatçı var. Her şarkısından da kalite akar mı be diyeceğiniz bir sanatçı!

1. Bahadır Sağlam Kim?

1. Bahadır Sağlam Kim?

2008 Akademi Türkiye ses yarışması birincisi Bahadır Sağlam, 14 Mayıs 1986 yılındaŞanlıurfa’da dünyaya geldi.

Sağlam, burslu olarak kazandığı Galatasaray iletişim ve müzik teknolojileri bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak Haliç Üniversitesi Konservatuarını yarı burslu okuyarak mezun oldu. Haliç Üniversitesi Konservatuarında yüksek lisans yapıyor.

2008 yılında Akademi Türkiye birincisi olduktan 6 ay sonra ilk solo albümü olan “Mavi”yi piyasaya sürdü. Bağlama, cümbüş ve perküsyon çalabiliyor.

2. Peki neden O?

2. Peki neden O?

Bahadır Sağlam 2016 yılının mart ayında Hürriyet 'e verdiği röportajda ne kadar çabaladıysa tanınamadığından yakındı. Ona dokunan, onu kıran kendisinin tanınmamasından ziyade, kendisi kadar başarılı performans sergileyemeyenlerin ondan daha çok tanınması idi. Hali hazırda bir fan kitlesi bulunmakta.

3. İlk çalışması MAVİ

3. İlk çalışması MAVİ

2014 yılında MAVİ isimli albümünü kendi Youtube kanalından paylaştı. 2016 yılına kadar çok az dinlenen albümde kötü denilebilecek bir şarkı yok. Hatta hepsi hiç kuşkusuz süper ötesi. Buna rağmen o kadarda fazla dinlenmemişti şarkıları. Ta ki 2016 yılında çoğumuza reklamın gücünü kanıtlayana kadar. 2016 yılında netd müzik 'te kliplerini paylaştığı 'Gidiyor Gibiyim', 'Zor Geliyor' ve 'Kır Papatyası' şarkıları gereken ilgiyi az da olsa gördü. Ama Bahadır Sağlam yine unutuldu!

4. Kırgın Olmakta Haklı

4. Kırgın Olmakta Haklı

Her ne kadar geleceğe hala umutla baksa da, içindeki kırgınlığı hayranları görebiliyor ve isyan bayraklarını çekiyorlar. Onun neden bu kadar az değer gördüğünden yakınıyorlar. Haklılar!

5. Şarkı Sözlerini Kendisi Yazıyor

5. Şarkı Sözlerini Kendisi Yazıyor

Şarkılarını kendisi yazıyor, kendisi okuyor. Muhteşem sesiyle kalemini harmanlıyor. Bize ise dinlemek, dinginleşmek kalıyor.

6. Kalemi Çok Güçlü

6. Kalemi Çok Güçlü

Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız kelimelerden, benzetmelerden öteye gidemeyen sanatçılara(!) inat öyle güçlü bir kalemi var ki, insan her gün aynı şeyi okusa sıkılmıyor.

7. Haklı!

7. Haklı!

'Ben uzandım dokunamadım. Şarkılarım dokunsun...' işte bu söz onun haklı isyanını anlattığı, güçlü kaleminden çıkan harikulade bir sanat!

8. Kalemine Kuvvet Bahadır!

8. Kalemine Kuvvet Bahadır!

Nisan yağmurları,

Mayıs çiçeklerini getirir sevgili.

Ve sen !

Mayıs çiçeklerinin en nadidesi

Bilmezsin,

Duymazsın,

Gelmezsin,

BİLİYORUM...

9. Her şarkısı anlamlı!

9. Her şarkısı anlamlı!

'Gidiyor Gibiyim' isimli parçasının anlamı derin. Sözlerinden de anlaşılabileceği gibi şarkıyı 'kardeşim' dediği Barış Akarsu için yazmış, seslendirmiş. 

'Sırtımda eski bir gitarım, uçmaya hazır kanatlarım

Kararmış gökyüzü beni de, aldı bak içine

Ben bugün gidiyorum.

Yağmurlu bir pazar gününde, kumdan kalelerim var yine

Topladım tüm umutlarımı bir bulut içine, ben bugün yağıyorum.'

10. Şarkıları inceden inceye yorumluyor!

11. Hayatla Barışık!

11. Hayatla Barışık!

Bütün kırgınlıklarına rağmen gülmeyi başarabiliyor, şükretmeyi iyi biliyor! 

https://www.instagram.com/bahadirsaglam

12. Mutluluk!!

12. Mutluluk!!

Trivia Crack 'ta kendisiyle alakalı çıkan soruya mutlu olacak kadar iyimser birisi. Yani ilgiye ne kadar aç olduğunu, en küçük şeyde bile heybesine umut doldurduğunu görebilirsiniz.

Ve bazıları onun kadar çabalamadan her gün magazin programlarında boy gösteriyorlar. Şunu da not düşelim ; 'Bir şey hakkınsa, verilmesini bekleme almaya çalış.' Serhat Kestel 

O hakkı olan değeri almaya çalışmaktan yılmadan biz ona hak ettiği değeri vermez isek hep birlikte Cuppa dinlemeye devam etmeli bu ülke!

Kaynaklar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
59
17
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?