Görüş Bildir
Haberler
Ulaştırma Bakanı Adil Kullanım Kotasının Kaldırılacağını Açıkladı

Ulaştırma Bakanı Adil Kullanım Kotasının Kaldırılacağını Açıkladı

Batuhan
05.11.2018 - 12:20 Son Güncelleme: 05.11.2018 - 16:22

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, adil kullanım kotasıyla ilgili, 'Mevzuatta da haksız olduğunu düşündüğümüz konulara ilişkin kapıları kapatmaya çalışıyoruz. İşin özü bu. Bunları belirli bir süre içerisinde, mevzuatını da oluşturarak uygulamaya koyacağız. 2019, 2019'un değişik dönemlerinde uygulamaya koyacağız.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, internet kullanımında uygulanan adil kullanım kotası ile ilgili olarak, '2019 yılında kaldırılacak' dedi.

'Belirli bir süre içerisinde, mevzuatını da oluşturarak uygulamaya koyacağız'

'Belirli bir süre içerisinde, mevzuatını da oluşturarak uygulamaya koyacağız'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin yaptığı sunumunun ardından basın mensuplarının, 'Adil kullanım kotasının 2019'da kaldırılıp kaldırılmayacağı' yönündeki soruları üzerine, 'Elektronik haberleşmede, internette, iletişimde her gün büyük bir gelişme var. Bunlara hizmet vermek için altyapımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Mevzuatta da haksız olduğunu düşündüğümüz konulara ilişkin kapıları kapatmaya çalışıyoruz. İşin özü bu. Bunları belirli bir süre içerisinde, mevzuatını da oluşturarak uygulamaya koyacağız. 2019, 2019'un değişik dönemlerinde uygulamaya koyacağız.' ifadelerini kullandı.

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası dahilinde, kullanıcılar belirli bir limite kadar indirme işlemi uygulayabilir. İzin verilen limitleri dolduğunda ise internet hızında düşüş yaşanır. Örneğin standart olarak 20 mbps hız ile internet kullanan bir kullanıcı, kendi hizmetinde izin verilen 10 GB'lık veri indirme limitini aştığında internet hızı 3 mbps'a düşürülür ve bir sonraki sıfırlanma süresine kadar 3 mbps hız kullanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barkın Çetin

Bunun yerine kota getirmeyin sakın. Bir daha eski günlere döndürmeyin. Her yerde kota gelecek diyorlar. Umarım gelmez.

color_match

Tam haberin üzerine geliyorum program dışarı atıyor. Dört defa olunca AKN'ye mi takıldık dedim. Şimdi: Sevgili abim bu açıklamayı kaç defa yaptınız zaten. Şu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ya hocam bu nasıl kullanıcı adı.Valla gıcık oldum."match" kelimesinden kaynaklı sürekli regex geliyo aklıma.İki kafa dağıtalım diyoruz valla sinir stres sahi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tam AK(?) 'nizi zikeyim demelik içerik