Görüş Bildir
Haberler
Uğur Şahin'den Korkutan Uyarı: 'Zaman İlerliyor'

Uğur Şahin'den Korkutan Uyarı: 'Zaman İlerliyor'

Tüm dünyada koronavirüs önlemleri yavaş yavaş kaldırılırken Uğur Şahin'den koronavirüse ilişkin kritik bir uyarı geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BioNTech'in kurucu ortaklarından Prof. Uğur ŞahinFinancial Times'a verdiği röportajda yeni varyantlar ve aşılara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Son varyantlara karşı daha az etkili olan mevcut aşıların güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt türünün ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Son dönemde yapılan bazı çalışmalar, Omicron türünden önceki enfeksiyonların, yeni varyantlara karşı güçlü antikor yanıtı sağlamadığını gösteriyordu.

"Zaman ilerliyor"

"Zaman ilerliyor"

'Zaman ilerliyor' diyerek aşılar hakkında hızlı karar verilmesi çağrısı yapan Şahin, BioNTech ve Moderna gibi hızlı mRNA teknolojisini kullanılan aşılarda bile seri üretime geçilmesinin üç ayı bulabileceğini söyledi.

BioNTech CEO'su, güncellenmiş bir aşıya daha hızlı geçişe izin verilip verilmeyeceği konusundaki tartışmaların 'acil' bir hal aldığını kaydetti.

Şahin’in bu açıklaması, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) üreticilerle, Avrupa genelinde Kovid-19 hastane başvurularında artışa neden olan ve hızla yayılan BA.4 ve BA.5 alt varyantları için aşı arayışı hakkında talepte bulunduğunu söylemesinin ardından geldi.

Sağlık otoritelerine de seslenen Şahin, 'Ek klinik denemelere gerek kalmadan aşı adaptasyonunu en yeni verilere göre yapma imkanına sahip olmak faydalı olacaktır” dedi. 

Şahin, klinik araştırmaların bugüne kadar koronavirüs ve Omicron için yapılan çalışmalardan farklı olmayacağını çünkü sadece “spike proteinin birkaç amino asidini değiştireceklerini” sözlerine ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
18
11
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Sıktı artık corona,geçirmeyen kalmadı herhalde

Hoess

Ahaha ben olmadım hala ağır grip geçirsem yetiyor :))

Asa

Bilim dediğin "veri" ile olur. Profesor Şahin'in kötü amaçla söylediğini düşünmüyorum ama verilerin doğru olduğundan emin mi acaba? Eğer önünüze yanlış veri... Devamını Gör

medj4iTR

Ananızın amı artık. Olmadı, siz üretirsiniz yeni virüsü laboratuvarda. Satışlar bitti nasıl olsa. Sıktınız artık.