Görüş Bildir
Haberler
UEFA'nın 6 Haziran'da Toplanacak Kongresi Ertelendi

UEFA'nın 6 Haziran'da Toplanacak Kongresi Ertelendi

Batuhan
03.06.2015 - 14:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Başkanı Michel Platini, Berlin'de bu hafta sonu yapılması planlanan FIFA'daki yolsuzluk iddiaları ve soruşturmalar kapsamındaki toplantının, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in istifa kararı sonrasında ertelendiğini duyurdu.

Platini, yaptığı yazılı açıklamada, 'FIFA'dan dün yapılan istifa açıklaması ve soruşturmaların önceden kestirilemeyen yapısı nedeniyle, Berlin'de bu hafta sonu yapmayı planladığımız toplantının ertelenmesine karar verdim' ifadesini kullandı.

Platini, 'Her gün ortaya çıkan yeni bilgiler nedeniyle durumu değerlendirmek için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Böylece, biz de bu duruma karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerektiğini bilebiliriz' değerlendirmesine bulundu.

Başka bir tarihte konuyla ilgili başka bir toplantı yapma fırsatlarının olacağını ifade eden Platini, 'Tekrar toplantı yapma fırsatımız olacak ve o zamana kadar da daha fazla şey aydınlığa kavuşmuş olacak' ifadelerini kullandı.

Platini, 'Berlin'de hafta sonu boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi finaline odaklanacağız'

FIFA Başkanı Blatter'in istifası hakkında dün yaptığı açıklamada Platini, 'Zor ama cesurca alınmış doğru bir karardı' değerlendirmesinde bulunmuştu.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında 'kara para aklandığı' gerekçesiyle geçen hafta açılan soruşturmanın gölgesinde düzenlenen kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0