Görüş Bildir
Haberler
UEFA, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek'i Örnek Gösterdi

UEFA, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek'i Örnek Gösterdi

Enver K.
24.10.2015 - 10:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal-Bayern karşılaşmasını başarıyla yöneten Çakır ve Barış Şimşek'in, Mesut Özil'in 90+4'teki golünden sonra yaptıkları uygulama tüm hakemlere örnek gösterdi.

 Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz salı günü Arsenal ile Bayern Münih arasında oynanan maçı yöneten Çakır, sezonun en yüksek notlarından biri olan 8.5 puan aldı.

Karşılaşmanın gözlemcisinin UEFA'ya gönderdiği raporda, Çakır'ın yanı sıra, ekibinde yer alan hakemlerimiz Bahattin Duran, Tarık Ongun, Cem Satman, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek hakkında da övgü dolu ifadeler kullandığı öğrenildi.

HAKEMLİK ADINA BİR İLK YAŞANDI

Bu arada Arsenal'in 2-0 kazandığı maçta hakemlik adına bir ilk yaşandı.

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Mesut Özil'in kaleye gönderdiği topun çizgiyi geçtiğini belirleyen ilave yardımcı hakem Barış Şimşek, gol kararını verdikten sonra vücudunu sahaya döndürüp kollarıyla orta sahayı gösterdi. Cüneyt Çakır da bunun üzerine kollarıyla gol kararını işaret edip santra noktasına koştu.

ÇİZGİ HAKEMLERİNE YENİ TALİMAT VERİLDİ

Bu, UEFA'nın yeni yürürlüğe koyduğu bir uygulama. Daha önce çizgi hakemleri, topun çizgiyi geçtiğine hükmedince vücutlarını sahaya döndürüp çizgide dimdik durmakla yetiniyordu. UEFA, hakemlere gönderdiği yeni talimatnamede ilave yardımcı hakemlerinin kollarının da hareketli olmasını istedi.

UEFA gözlemcisinin, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek'in yeni getirilen bu kuralı, diğer hakemlere örnek gösterilecek kadar mükemmel biçimde uyguladığını da belirtti.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
4
3
1
1
1
0