Görüş Bildir
Haberler
Üç Kuruş "Efe" Ekin Koç Kimdir? Ekin Koç Kaç Yaşında ve Nereli?

Üç Kuruş "Efe" Ekin Koç Kimdir? Ekin Koç Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
01.11.2021 - 18:58

Televizyon ekranlarında bu akşam yayınlanacak olan Üç Kuruş adlı dizi yaptığı tanıtım ve oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çekti. Sinan Öztürk’ün yönetmenliğini yapmış olduğu Üç Kuruş dizisi ele aldığı konusu ile izleyicileri ekran başına toplamaya hazırlanıyor. Heyecanla beklenen dizide Efe karakterine hayat veren Ekin Koç ise araştırılıyor. Peki, Üç Kuruş'un Efe'si Ekin Koç kimdir? Ekin Koç kaç yaşında ve nereli? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönetmenliğini Sinan Öztürk'ün yaptığı, senaryosunu Damla Serim, Murat Uyurkulak, ve Eset Akçilad'ın kaleme aldığı Üç Kuruş bu akşam ekranlarda izleyicisi ile buluşuyor. Aksiyon, dram ve polisiye türündeki Türk yapımı televizyon dizisinin oyuncuları ise oldukça merak ediliyor. Bu oyunculardan biri de dizide Efe rolüne hayat veren başarılı oyuncu Ekin Koç. Ekin Koç'un hayatına dair tüm detaylar içeriğimizde...

Üç Kuruş'un Efe'si Ekin Koç Kimdir? Ekin Koç Kaç Yaşında?

Üç Kuruş'un Efe'si Ekin Koç Kimdir? Ekin Koç Kaç Yaşında?

Tam adı İsmet Ekin Koç olan başarılı oyuncu Antalya’da doğdu. Lise eğitiminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitimine devam etti. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde Altan Gördüm'den oyunculuk eğitimi aldı.

Oyuncu olarak ilk kez 2013'te Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide yer aldı. Dizide ''Tilki'' karakterini canlandırmıştır. Dizi 29 bölüm sürmüştür ve o dönem büyük hayran kitlesi elde etmiştir.

2014 yılında Benim Adım Gültepe dizisinde ''Seyfi'' karakterini canlandırmıştır. Dizi 8 bölüm sürmüştür. 2015'te başrolünü Neslihan Atagül ile paylaştığı Senden Bana Kalan filminde oynayarak ilk beyaz perde tecrübesini yaşadı.

Ekin Koç 20. yüzyıl edebiyatının önemli eserlerinden biri kabul edilen, Kurban Said'in yazmış olduğu Ali ve Nino eserinden uyarlanan Ali ve Nino filminde 'Mehmed' karakterini canlandırmıştır. Ayrıca bu filmde Halit Ergenç'le birlikte rol almıştır.

Kasım 2015'te Star TV'te yayınlanmaya başlayan, dönemin en büyük bütçeli projelerinden biri olan ve 50'den fazla ülkeye satılan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Osmanlı Padişahı I. Ahmed karakterini canlandırmış; Beren Saat, Hülya Avşar gibi isimlerle başrolü paylaşmıştır. Dizide 26 bölüm yer almıştır.

Ekin Koç Kariyeri

Ekin Koç Kariyeri

Ardından BluTV özel dizisi olan 7 Yüz dizisinin bir bölümünde Pınar Göktaş ile başrolü paylaşmıştır. Kariyerine Hayat Sırları dizisi ile devam etti. Hazar Ergüçlü ve ile birlikte rol aldığı bu yapım 11 bölüm sürdü.

BluTV özel dizisi Bozkır’da Nuri Pamir isimli bir polisi canlandırmıştır. Yiğit Özşener ile başrolü paylaştığı bu yapımın ikinci sezonu bekleniyor. Dizinin ilk sezonu 10 bölümdür.

Bizim İçin Şampiyon filmiyle beraber yeniden sinemada boy göstermiştir. Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan ile başrolü paylaştığı bu Film büyük başarılara imza atmış ve 2.578.074 kişilik gişesiyle beraber yılın en fazla izlenen filmlerinden biri olmuştur.

2020 yılında ise TRT 1'de başlayan ve reyting rekorları kıran Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Buğra Gülsoy ile başrolü paylaşmış ve Ahmed Sencer'i canlandırmıştır. Bu dizide ise Sevda Erginci ile partner olmuştur. Dizinin 2. sezonunda senaryo değişikliği nedeniyle tüm oyuncularla birlikte diziden ayrıldı. Dizide ilk sezonun tamamı olan 34 bölüm rol almıştır.

2021 yılında 'Okul Tıraşı' filminde başrol olarak yer aldı. Film yurtdışından birçok ödül kazanmıştır. 2021 yılında ödüllü yönetmen Emin Alper'in Balkaya isimli festival filminde başrol olarak yer almıştır. 2021 yılında Ay Yapım imzalı dizi, Üç Kuruş dizisinde 'Efe' olarak başrolde yer alacaktır.

Ekin Koç Rol Aldığı Yapımlar

Ekin Koç Rol Aldığı Yapımlar
  • 2018 - Bizim İçin Şampiyon (Halis Karataş)(Sinema Filmi)

  • 2018 - Bozkır (Nuri Pamir) (TV Dizisi)

  • 2017 - Hayat Sırları (Burak) (TV Dizisi)

  • 2017 - 7 Yüz (Kaan (4.bölüm)) (TV Dizisi)

  • 2016 - Ali ve Nino (Mehmet)(Sinema Filmi)

  • 2015 - Evli ve Öfkeli (TV Dizisi)

  • 2015 - Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan (I. Ahmet) (TV Dizisi)

  • 2015 - Senden Bana Kalan (Özgür) (Sinema Filmi)

  • 2014 - Benim Adım Gültepe (Seyfi) (TV Dizisi)

  • 2013 - Sana Bir Sır Vereceğim (Tilki) (TV Dizisi)

  • 2020- Uyanış: Büyük Selçuklu (Sencer) (TV Dizisi)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın