Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Venezuela'dan Sıfır Vergiyle Peynir İthal Edecek

etiket Türkiye Venezuela'dan Sıfır Vergiyle Peynir İthal Edecek

Hükümet, Venezuela'dan sıfır gümrükle peynirden pirince binlerce ton tarım ve gıda ürünü almak için karar çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, Venezuela'dan sıfır gümrükle tarım ürünleri ithalatı yapacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun birkaç gün önce ziyaret ettiği Venezuela'dan ithal edilebilecek ürünler arasında taze peynirden pirince, yulaftan ayçiçeği tohumuna kadar çok sayıda ürün var.

Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Venezuela menşeili bazı tarım ürünlerinin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı dün yayımlandı. 

Karara göre bu ülkeden “500 ton taze peynir, 500 ton eritme peynir, 500 ton diğer peynir, bin ton pirinç, 2 bin ton yulaf, 400 ton yerfıstığı, bin ton rep veya kolza tohumları, 5 bin ton ayçiçeği tohumu, 2 bin ton hint yağı tohumu, 2 bin ton susam tohumu, 2 bin ton aspir, 200 ton yağlı tohum, 1500 ton çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları” ithal edilebilecek.

"Kamucu tarım politikasına dönülmeli"

"Kamucu tarım politikasına dönülmeli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anlaşmaya göre bu ürünlerin Venezuela'dan ithalinde, gümrük vergisi, varsa toplu konut fonu sıfır olarak uygulanacak. Peynir, yulaf, pirinç gibi ürünlerin Venezuela'dan ithal edilecek olması tepki çekti. 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “1980’lerden beri dış alıma dayalı, tarımsal KİT’leri kapatan, neo-liberal politikalar gündemde. Yapılması gereken kamucu tarım politikalarına geriş dönüş olmalıdır” dedi.

Karara sosyal medyadan tepkiler...

Karara sosyal medyadan tepkiler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
336
149
49
24
20
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Müjde, paramız var ki ithal ediyoruz. Fransız peyniri daha uygun olurdu Venezuela peyniri damak tadımıza da bütçemize de uygun değil paramız var. :( Bu ülke ... Devamını Gör

Bilirkişi Raporu

Erzurum açıklarında Türkiye'nin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak peynir rezervi bulduk. 2023'de tuzlayıp piyasaya sunacağız inşaallah.

Pasif Kullanıcı

Niye ? Tarım ülkesi değil miyiz biz ? Dünyada 44. deniyordu hatta tarımda. Ne oldu ?