Görüş Bildir
Haberler
Türkiye, Silah ve Teknoloji'de Dünya Sekizincisi Oldu

Türkiye, Silah ve Teknoloji'de Dünya Sekizincisi Oldu

Pchocasi
23.08.2014 - 12:33 Son Güncelleme: 23.08.2014 - 14:59

Türkiye, Silah Ve Teknoloji'de Dünya Sekizincisi Oldu

Dünyanın en güçlü orduları, silah teknolojileri, insan güçleri ve daha birçok etkenlerin yer aldığı dünya sıralamasında Türkiye 8.sırada yer aldı.

Dünyada ekonominin en temel güçlerinden birisi ağır sanayinin alanlarından olan savunma sanayisidir. Birçok ülkenin kendi ülkesinin güvenliğini sağlamak amacı ile bu teknolojilerden faydalanarak kendi savunma ve saldırı sanayilerini oluşturuyorlar.

Özellikle gelişmiş olan ülkeler asker sayılarında sürekli olarak küçültmeler sağlayarak Hava Kuvvetleri ve Donanma sanayilerine çok büyük bütçeler ayırıyorlar.

Hal böyle olunca dünyada yer alan teknolojilerin ve bütçelerin ülkelerin sıralamalarına ne kadar katkıda bulunduğunu çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye’nin 8.sırada yer aldığı dünyada yayınlanan resmi açıklamalara göre Türkiye’nin en az bütçe ile diğer ülkelere nasıl kafa tuttuğu görülebiliyor.

EN AZ BÜTÇE İLE TÜRKİYE 8.SIRADA YER ALIYOR

Yayınlanan listede ABD ‘nin birinci olduğu, Rusya’nın ise hemen ardından ikinci olduğu listede Türkiye ise 8.sırada yer alıyor. Fakat bu sıralamada yer alan Türkiye’nin en büyük özelliği ve dikkat çeken yanı, en az bütçe ile birlikte bu şekilde ilk 10 içerisinde yer aldığı görülüyor.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/turkiye-silah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
2
2
1
1