Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'nin Üzerinde Büyük Bir Yük': AB, Suriyeliler İçin 1 Milyar Euro Ek Kaynak Ayırdı

'Türkiye'nin Üzerinde Büyük Bir Yük': AB, Suriyeliler İçin 1 Milyar Euro Ek Kaynak Ayırdı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Suriyeliler için 2022'de ek 1 milyar euroluk destek taahhüt ettiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in aktardığına göre,'Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi Konferansı' başlıklı 6'ncı Brüksel Konferansı'nın açılışında konuşan Borrell, Suriyelilere ev sahipliği yapan Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Irak gibi ülkelerin üzerinde ciddi bir yük bulunduğunu söyledi.

560 milyon euroya ek 1 milyar euro

560 milyon euroya ek 1 milyar euro

Suriyelilerin evlerine güvenli şekilde dönmelerini umduklarını söyleyen Borrell, 2022 yılı için daha önce ayrılan 560 milyon euroya ek olarak, 1 milyor euro kaynak ayırdıklarını duyurdu.

Borrell, insani yardımların ulaştırılmasıyla ilgili olarak 'AB, insani yardımların Suriye'nin kuzeyine ulaştırılmasını garanti etmek amacıyla hayati nitelikteki sınır ötesi kararın yenilenmesi için Türkiye ve diğerleriyle birlikte çalışacak.' değerlendirmesini yaptı.

'Uluslararası sorumluluk yerine getirilmeli'

'Uluslararası sorumluluk yerine getirilmeli'

Borrell, Suriyelilerin hayatlarını yeniden kurmaları için Suriye sivil toplumuyla, yerel örgütler ve liderlerle birlikte çalışılması gerektiğine işaret ederek, alıkonulanların akıbetlerinin, savaş suçlarının aydınlatılması için uluslararası sorumluluğun yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 yıldır yapılan Suriye konulu toplantılar, AB ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaklaşa düzenleniyor ve Suriyeliler için finansal yardım taahhütlerinde bulunuluyor.

Anadolu Ajansına göre toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal temsil etti.

Geçen seneki konferansta 5,3 milyar euro (6,4 milyar dolar) taahhüt edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
20
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

niye bi gönderecem bi göndermeyecem diyo işte bunun için yani para ...

Art Ankara

Biz verelim 1 milyar Euro siz alın bunları...

Görünmez

RTE bir hafta önce "Sığınmacıları göndermeye kararlıyız. 1 hafta sonra RTE "Ülkemize sığınan Suriyelileri asla kovmayacağız.Hatta onlara konutlar yapacağız" ... Devamını Gör