Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Kredi Kartı Tablosu: İşsiz Vatandaşın 20 Bin TL Limiti Var, Her Haneye 3 Kart Düşüyor

Türkiye'nin Kredi Kartı Tablosu: İşsiz Vatandaşın 20 Bin TL Limiti Var, Her Haneye 3 Kart Düşüyor

Yasin Arslan
25.01.2019 - 18:07 Son Güncelleme: 26.01.2019 - 09:10

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Türkiye'de her haneye 3 kredi kartı düştüğünü 32 milyon vatandaşın ise kredi kartı borçlusu olduğu bilgisini paylaştı. Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırında olan insanların kredi kartıyla hayata tutunmaya çalıştığını söyleyen dernek başkanı Sıtkı Yılmaz, işsiz bir vatandaşa 20 bin TL limitli kredi kartı verildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA'nın aktardığı habere göre, Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, kredi kartı şikayetleriyle ilgili bilgi verdi. Bankalar arası kart merkezi verilerine göre 2017 yılında 62 milyon 500 bin kredi kartı olduğu bilgisini veren Yılmaz, her haneye 3 kredi kartı düştüğünü söyledi.

Bir yılda 606 milyar TL harcama yapmışız

Bir yılda 606 milyar TL harcama yapmışız

Kredi kartlarıyla bir yılda yapılan harcamalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, 2017 yılında 606 milyar TL kredi kartı harcaması yapıldığını söyledi. Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre, 2017 yılında 128 milyar TL market ve alışveriş merkezlerinde, 61 milyar TL akaryakıta ve 55 milyar TL ise giyim sektörüne harcanmış.

Bankalar arası kart merkezi verilerine göre, 2 milyon kişi kredi kartı borcu nedeniyle takipte, 32 milyon kişi ise kredi kartı borçlusu.

Bankalar arası kart merkezi verilerine göre, 2 milyon kişi kredi kartı borcu nedeniyle takipte, 32 milyon kişi ise kredi kartı borçlusu.
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İşi olmayan veya asgari ücretle çalışan bir kişinin 20 bin liralık limiti var'📹

Kredi kartı limitinin ilk yıl gelirin iki katını, ikinci yıl dört katını geçemeyeceğini söyleyen Yılmaz şu bilgileri verdi:

'Ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırı içinde yaşayan kişilerin büyük bir çoğunluğu kredi kartıyla hayata tutunmaktadır. Banka ve kredi kartları yasasına göre kredi kartı veren bankalar müracaat eden tüketicinin gerçek gelirine göre ilk yıl için iki katını, ikinci yıl için 4 katını geçiremez. Bizim derneğimize gelen şikayetlerde, işten çıkartılmış bir işçinin kredi kartına 20 bin lira limit verildiğine şahit olduk. İşi olmayan veya asgari ücretle çalışan bir kişinin 20 bin liralık bir limiti varsa, hiçbir planlama ve doğru harcama bu kişiyi kurtaramaz. Bankalar kişinin gerçek bilgi ve belgelerine dayalı bir limit koymadığı müddetçe duvara toslamak kaçınılmaz. Tüketiciler 2000 yılından bugüne kadar 2-3 kez yapılandırmayla karşı karşıya kaldı. Kredi kartı borçlanmalarının banka üzerinden yapılandırılması gündemde.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
23
14
8
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

Son 5 aydır evi sadece kredi kartı ile çeviriyorum. 2 aydır da sadece asgarisini ödeyebiliyorum. Sosyal hayat minimum. Evden işe işten eve bir hayat.

Bozkurt

Bankalara "Dış mihrakların oyununa gelmeyin. Son ödeme tarihini 2 ay uzatın" desek ne cevap alırız?

Ay seko

şu an türkiyede malesef kredi kartı kullanmadan bir ay geçirmek imkansız. aslında sistem sizi buna zorluyor. artık kolay kolay hiçbir yer elden taksit yapmıy... Devamını Gör