Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Koronavirüse Bakışı: Kaynağı Çinlilerin Beslenme Şekli mi, Biyolojik Silah mı?

Türkiye'nin Koronavirüse Bakışı: Kaynağı Çinlilerin Beslenme Şekli mi, Biyolojik Silah mı?

Kadir Has Üniversitesi, Koronavirüs Kamuoyu Algıları adlı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre, Türkiye'de salgın sürecinde ofise gitmeyenlerin oranı yüzde 79.

Salgının kaynağı neresi sorusuna, 100 kişiden 41'i Çinlilerin beslenme şekli derken, 100 kişiden 18'i ise biyolojik silah yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk halkının yüzde 73,3'ü çok endişeli

Türk halkının yüzde 73,3'ü çok endişeli

Kadir Has Üniversitesi “Koronavirüs Kamuoyu Algıları” araştırmasının sonucunu yayınladı. 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre kamuoyu araştırmasının sonuçlarını basın toplantısı aracılığıyla paylaşan Prof Dr. Mustafa Aydın, Türk halkının yüzde 73,3’ünün koronavirüs yüzünden ‘çok endişeli’ veya ‘endişeli’ olduğunu söyledi.

Salgının nedeni Çinlilerin beslenme şekli

Salgının nedeni Çinlilerin beslenme şekli

26 farklı şehirde, 18 yaşın üzerindeki bin kişi ile video konferans yoluyla yapılan araştırmada, salgının nedeni de soruldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 41'i, salgının 'Çinlilerin gıda ve beslenme anlayışı' nedeniyle ortaya çıktığını söyledi. Bu yanıtın dışında, insanların yüzde 18'i koronavirüsün çıkış nedeninin biyolojik silah projesi olduğunu düşünürken, yüzde 10,1'i ise 'insanların vahşi yaşam sahalarına müdahil olması' olarak değerlendirdi.

Yüzde 9,5 salgının nedeninin dünyadaki genel ahlaksızlık olduğunu söylerken, yüzde 7'lik bir kesim ise, takdir-i ilahi ya da kıyamet alameti olarak yorumladı.

Çalışanların yüzde 79'u işe gitmiyor

Çalışanların yüzde 79'u işe gitmiyor

Koronavirüsten korunmak için alınan bireysel önlemlerin başında yüzde 96 ile sık sık elleri sabunla yıkamak ve yüzde 95.4 ile mecbur kalmadıkça evden çıkmamak yer alırken, yüzde 78.7’lik bir çoğunluk da çözümü işe gitmemekte buluyor.

Hükümetin salgınla mücadelesini başarılı bulanların oranı yüzde 40

Hükümetin salgınla mücadelesini başarılı bulanların oranı yüzde 40

Araştırmaya katılanların yüzde 39,9’u koronavirüs konusunda hükümetin politikalarını ‘başarılı’ veya 'çok başarılı' bulurken; halkın yüzde 30,6’sı bu politikaları 'başarılı bulmadığını' veya 'hiç başarılı bulmadığını' söyledi.

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ve spor müsabakalarının ertelenmesi gibi hükümet uygulamaları, halkın tamamından destek görürken, ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulaması ise yüzde 85 destek gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mizmiz78

Ülkeler herhalde kendilerine gelemediler. Çin e karşı hala bir yaptırım yok. Tüm dünya birleşip bedel ödetmeli. Virüsü çok geç duyurdular. Bir sürü can gitti... Devamını Gör

Bilirkişi Raporu

Ne kıyameti ya? Milyarlarca yıldır çok daha kötü salgınlar, depremler, volkanik patlamalar, tsunamiler vs çeşit çeşit musibetin bin türlüsü yaşanıyor zaten. ... Devamını Gör

DoctorWhat

zaten bi kadro var, otu boku kıyamet alameti sayıyorlar.

Bergtatt

Yarasa kopek yiyebilecekler mi aman biyolojik olsun sebebi lutfen yoksa kopek yiyemezlerse cok kotu olur cinliler icin bir kultur yokolur sonra