Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Konuştuğu Olaya Altılı Masa'dan İlk Tepki 4 Gün Sonra Geldi

etiket Türkiye'nin Konuştuğu Olaya Altılı Masa'dan İlk Tepki 4 Gün Sonra Geldi

Emre Ordu
07.12.2022 - 17:38 Son Güncelleme: 08.12.2022 - 13:23

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının imam nikahı adı altında 6 yaşından itibaren istismar edilmesi skandalına Altılı Masa'dan ilk tepki Demokrat Parti Genel Başanı Gültekin Uysal'dan geldi. Muhalefetin büyük çoğunluğunda sessizlik hakim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye günlerdir bir çocuğun 6 yaşından itibaren maruz kaldığı istismarı konuşuyor.

BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan, İmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘'evlendirdiğini' ortaya çıkardırdı. 29 yaşındaki bir tarikat mensubuyla evlendirilen, yıllarca istismara maruz kalan H.K.G eşinden boşanıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

İddianamesini tamamlayan savcılık H.K.G'nin annesi, babası ve evlendirildiği Kadir İstekli hakkında en az 27'şer yıl hapis talebinde bulundu.

Bugün de H.K.G.'nin savcılığa sunduğu ve henüz 6 yaşındayken imam nikahı kıyıldığında çekilen gelinlikli fotoğrafları da ortaya çıktı.

Yaşanan skandallar zinciriyle ilgilli Altılı Masa cephesinden ilk tepki Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi. Uysal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  “Nerede yeri var bu rezaletin? Ne dinde ne de herhangi bir inançta... Ne Türklükte ne insanlıkta... Tırnaklarım avuçlarımı yırtıyor, dudaklarıma kan oturdu, ‘öfke’ sözcüğü yetmiyor hâlimi anlatmaya!” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin sessizliği tepki çekiyor

Muhalefetin sessizliği tepki çekiyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın kamuoyuna yansımasının üzerinden dört gün geçmesine rağmen Altılı Masa'da oturan diğer liderler başta olmak üzere muhalefetin çoğunluğunda sessizlik sürüyor. 

Muhalefetin cemaat içerisinde yaşanan bu olay karşısındaki tutumuna sosyal medyadan da tepkiler geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
12
6
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceykar...

Atatürk'ün başaramadığı tek şey bu tarikatların kökünü kurutamamak oldu sanırım

negerekvar

Rahmetli bir 10 sene daha yaşasaydı şu an ne bu tarikatlar kalırdı, ne de ülkeyi yöneten soysuzlar…

Sananekiadımdan

Dinde yeri yok diyenler Muhammed'in hayatını bilmeyenler. Din bu!

h.ibrahim

ve böyle müslümanlığa

U

bu ahlaksızları başımıza musallat eden tepemize çıkaran akp ve akp nin ayak takımları , ufacık kızları gelin yapan her türlü pisliği haltı yiyen sözde dinci... Devamını Gör