Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Dış İlişkilerini Dört Günde Düzelttik: İşte r/place Üzerinde Türklerin Yaptığı 10 Eser

Türkiye'nin Dış İlişkilerini Dört Günde Düzelttik: İşte r/place Üzerinde Türklerin Yaptığı 10 Eser

Kerem Doğan Karakoç
05.04.2022 - 10:37 Son Güncelleme: 05.04.2022 - 11:06

Reddit'in kullanıcıları şaşırtarak devam ettirdiği r/place etkinliği tüm heyecanıyla devam ediyor. Günlük en az 1 milyon trafik alan dev projede her kullanıcı 5 dakikalık aralıklarla tek piksellik katkılarda bulunuyor. 

Bu kez r/place'e adeta hücum ederek 'masadayız' diyen Türk kullanıcıların ortaya koyduğu eserleri listeledik. İşte Atatürk portresinden Barış Manço'ya kadar uzanan tüm işlerimiz...

Etkinliğin önceki gününde yaşananları özetlemiş ve interneti kasıp kavuran dev etkinliğin öne çıkan anlarını derlemiştik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şehir Siluetli Türk Bayrağı

1. Şehir Siluetli Türk Bayrağı

r/place üzerinde en çok saldırıya uğrayan eser olan bayrağımız bir türlü dev tablonun yüzeyinden silinemedi. Birçok yayıncı ve topluluğun yardımıyla beraber Türk bayrağı r/place'de yerini aldı. Bakar bakmaz dikkatleri üzerine toplayan bayrağımızda Anıtkabir de yer alıyor.

2. Barış Simgeli Barış Manço Portresi

2. Barış Simgeli Barış Manço Portresi

Tuğkan 'Elraenn' Gönültaş ve yüz binlerce izleyicisinin canlı yayında verdiği emekler sayesinde Barış Manço arkasında barış simgesiyle beraber r/place tablosuna taşındı. Tabloda pek büyük bir yer kaplayan tablo daha sonra xQc rumuzlu Twitch yayıncısı ve izleyicinin saldırılarına uğrasa da Türk kullanıcılar eseri korumayı başardı.

3. Hiko Baba Portresi

3. Hiko Baba Portresi

İnternetin en beklenmedik köşelerine nüfuz eden Hiko Baba elbette burada da kendine yer buldu. Oluşturulan eserin yanlarında da 'dri' ve 'aha' yazıları yer aldı.

4. Türk Kahvesi

4. Türk Kahvesi

r/place'de elbette uluslararası simgemiz olan Türk kahvesi de yer aldı. Tablonun sağ üst köşesinde kan, ter ve pikell dökerek oluşturduğumuz kahvemiz ne yazık ki kısa süre sonra silindi. Fakat ne demişler bir kahvenin kırk yıl hatrı olurmuş.

5. Atatürk Portresi

5. Atatürk Portresi

Etkinliğin ilk gününde yapılan Mustafa Kemal Atatürk portresi r/place tablosunun üst kısmında yer alıyor. Başta tabloda 1938 tarihi de yer alıyordu fakat daha sonra bu kısım farklı piksellerle kaplandı. Yine de Atamızın portresinin internet tarihine geçecek bu dev projede yerini alması bizi pek memnun etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Anıtkabir

6. Anıtkabir

Pelin 'Pqueen' Baynazoğlu ve izleyicilerinin canlı yayında yaptığı Anıtkabir tasarımı da r/place'de yerini aldı. Kısa sürede yapılan projeye Atamızın kabrini de eklemiş olduk.

7. Tavuk Döner Yazısı

7. Tavuk Döner Yazısı

Ve elbette ki tavuk dönersiz olmazdı. Alanda bir süreliğine varlık gösteren tavuk döner yazısı '5 TL' ibaresiyle de hepimizi 2008 yılına ışınladı.

8. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı

8. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı

Dev projede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı'nı dalgalandırmayı da başardık. Hilal ve yıldızı bir kez daha internet alemini sallayan bu dev tabloya eklemekten pek gururluyuz.

9. Kaplumbağa Terbiyecisi ve Çay Bardağı

9. Kaplumbağa Terbiyecisi ve Çay Bardağı

Dünyaca ünlü tablo Kaplumbağa Terbiyecisi de r/place üzerinde insanı kendine hayran eden çalışmalardan biri oldu. Ayıca çay bardağı da hemen onun yanındaki yerini hep korudu.

10. Fatih Sultan Mehmet Portresi

10. Fatih Sultan Mehmet Portresi

Osmanlı Devleti'nin en büyük lideri Fatih Sultan Mehmet de Twitch yayıncısı Cem 'Mithrain' Karakoç ve izleyicileri tarafından r/place'e aktarıldı.

İlginiz Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
24
7
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezel As

Biri de amcik yazmış onuda ekleseydiniz Mahmut ne adamsın lan

Yetemely 1

GENÇLERİMİZ NELERE VAKİT HARCIYOR.. ÇOK MATAH BİR İŞ YAPTINIZ GARİ.

gorgon medusa

yapanlar eğlenmiş çok da güzel olmuş. Bir kere olsun gençlere aferin deyin ya... Türklerle ilgili kötü bir fıkra vardır, cehennemde zebaniye ihtiyaç duyulmay... Devamını Gör

Enes

Bu neden sanki dünyayı kurtamışız gibi lanse ediliyor anlamıyorum ama güzel olmuş.

Ahmet Yıldız

Çünkü 5 yılda 1 yapılan bir etkinlik. Ayrıca etkinliğin son anında yetkililer tarafından ekran görüntüsü alınıyor ve bu görüntüde ki eserlerin her birine onl... Devamını Gör