Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ile Almanya Arasında Yeni Gerilim: İstihbarat Servisi Başkanının 15 Temmuz Açıklamasına Tepkiler Sürüyor

Türkiye ile Almanya Arasında Yeni Gerilim: İstihbarat Servisi Başkanının 15 Temmuz Açıklamasına Tepkiler Sürüyor

Ulaş
21.03.2017 - 22:02 Son Güncelleme: 22.03.2017 - 15:29

Almanya'nın, AKP'li bakanlar ve milletvekillerinin referandum propagandası yapmasına müsaade etmemesinin yankıları sürerken, tartışma yaratacak bir açıklama da Alman Haberalma Servisi Başkanı'ndan gelmişti. Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada 'darbe girişimin arkasında Gülen yapılanmasının olduğundan şüphe ettiğini' belirtmişti. 

Bu akşam saatlerinde Almanya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Almanya İstihbarat Teşkilatı Başkanı'nın 'Türkiye, Gülen konusunda bizi ikna edemedi' sözüyle ilgili tepki dile getirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 'Söz konusu şahsın açıklaması, Almanya'nın FETÖ'ye gösterdiği müsamaha ve korumacı yaklaşımın ardındaki zihniyeti ifşa etmektedir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bruno Kahl, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen yapılanmasının olduğu konusunda kendilerini “çeşitli yollardan ikna etmeye çalıştığını ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini” belirtmiş fakat darbe girişiminin 'devlet tarafından kurgulanmadığını' söylemişti.

Açıklamaya sosyal medyadan tepkiler gelmişti

İbrahim Kalın: 'FETÖ konusunda yaptığımız hamleleri boşa çıkarmaya yönelik hamle'

İbrahim Kalın: 'FETÖ konusunda yaptığımız hamleleri boşa çıkarmaya yönelik hamle'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk'te konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu:

'FETÖ'ye kimlerin arka çıktığını göstermesi açısından çok ibretli bir tablo bu. Siz en son BND başkanının ne zaman açıklama yaptığını duydunuz? Çok nadirdir, Alman istihbarat başkanının böyle spesifik bir konuda çıkıp, hani genel bir güvenlik değerlendirmesi de yapmıyor, çok özel bir konudan bahsediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi-FETÖ ilişkisinden bahsediyoruz. Bu konuda Alman istihbaratı BND başkanının çıkıp açıklama yapması, bu çok yönlü okunması gereken bir şeydir. Bu Avrupa'da FETÖ'yü aklama operasyonudur. Bizim Avrupa'ya, Amerika'ya FETÖ konusunda yaptığımız bildirimleri, baskıyı boşa çıkartmaya dönük bir hamledir.'

Bu akşam saatlerinde ise Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Bu akşam saatlerinde ise Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

'Darbecilerin FETÖ bağlantılarını ortaya koyan ifadeleri, darbe teşebbüsü öncesi ve gecesi kendi aralarında yaptıkları iletişim kayıtları, Akıncılar üssünde yakalanan FETÖ iltisaklı siviller dâhil tüm kanıtlar ortadadır.Mensubu oldukları FETÖ'nün amaçları doğrultusunda hukukun temel ilkelerini ayaklar altına alan, usulsüz dinlemeler ve sahte belgelerle yüzlerce masum insanı mağdur eden birçok savcı, hâkim, polis başta olmak üzere, yüzlerce FETÖ'cü de halen Almanya'da bulunmaktadır. Sözkonusu şahsın açıklaması, AFC'nin FETÖ'ye gösterdiği müsamaha ve korumacı yaklaşımın ardındaki zihniyeti ifşa etmektedir.'

İki ülke arasında ipleri geren diğer gelişmeler için 👇

  • DW / DHA / Onedio
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
88
68
34
18
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?