Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Özgürce Bisiklet Süremeyen Bisikletseverler İçin 10 Bisiklet Dostu Ülke

Türkiye'de Özgürce Bisiklet Süremeyen Bisikletseverler İçin 10 Bisiklet Dostu Ülke

No 23
06.11.2015 - 12:13

Türkiye'de bırakın bisikleti, motosiklet sürmek bile oldukça zorken özgürce bisiklet kullanabileceğiniz ülkelere kaçmak isteyebilirsiniz. Biz de sizler için bisiklet dostu ülkeleri derledik. İşte Türkiye'de özgürce bisiklet süremeyen bisikletseverler için 10 bisiklet dostu ülke

Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hindistan

10. Hindistan

Nüfusun hayli fazla ve trafiğin berbat olduğu Hindistan'da bisiklet, çoğu insan için ekonomik ve hızlı bir ulaşım aracı. Dolayısıyla trafikte şoförler bisikletlilere nasıl yaklaşacağını iyi biliyor.

Yaklaşık olarak 100 liraya dahi bisiklet bulabileceğiniz Hindistan'da, ülkeyi baştan uca bisikletle dolaşmak da mümkün. Öyle ki, uzun yol turları yapan bisikletçilerin de uğrak bir noktası oldu artık Hindistan.

9. Norveç

9. Norveç

Soğuk iklimiyle gözü korkutsa da Norveç bisiklet sürmenin en güzel ve yaygın olduğu ülkelerden biri. 

Özellikle bisiklet altyapısıyla göz dolduran Norveç, Trondheim şehrindeki bisiklet asansörüyle dünya çapında bir ün de kazanmıştı.

Bisiklet rotalarındaki kartpostal olabilecek niteliğe sahip sayısız manzara da cabası.

8. Kolombiya

8. Kolombiya

Bisiklet dalında hayli başarılı sporcular yetiştiren Kolombiya da en bisiklet dostu ülkeler arasında. Latin Amerika ülkeleri arasında bisiklet altyapısı açısından başı çeken Kolombiya'da periyodik olarak yolların trafiğe kapatıldığı bisiklet etkinlikleri gerçekleşiyor.

Bogota bölgesinde yapılan Ciclovia etkinliklerinin uluslararası bir üne sahip olduğunu da unutmadan söyleyelim.

7. Almanya

7. Almanya

Gurbetçilerimizin, çukulata tedarikçimiz Alamancılarımızın Almanya'sı da dünyanın en bisiklet dostu ülkelerinden. 

Özellikle Berlin'deki bisiklet rotaları ve aktivitelerini incelemekte fayda var, zira Berlin bisiklet hareketinin en dinamik olduğu noktalardan biri.

Hatta göz atmak isteyenler için, şehirdeki bisikletlilerin tarzlarını anlatan Bike Style Berlin diye bir sayfayı da paylaşalım.

6. Avustralya

6. Avustralya

Kanguru ve koalaların anavatanı Avustralya da ülkeyi terk etmek isteyen bisikletseverler için çok iyi bir seçenek olabilir. Göçlere nispeten ılımlı bakan ülkedeki büyük şehirlerin tamamında bisikletle dolaşmak için altyapı mevcut. Fakat Perth'e ayrıca değinmeden olmaz, zira Perth ülkenin bisiklet anlamında başı çeken şehri. 700 km'yi aşan zaman zaman çöllü zaman zaman ormanlı bisiklet rotalarıyla tam bir bisiklet parkuru Perth.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Danimarka

5. Danimarka

Sadece Kopenhag'da çalışanların üçte birinin bisikletle işe gidildiği biliniyor. Hatta şehirdeki bisiklet sayısı, şehirde yaşayan insan sayısından fazla...

Arabayla zaten daha zor gezeceğiniz bu güzel şehirde ve ülkede bisikletle dolaşmak çok daha iyi bir seçenek. Kırmızı ışıklarda diğer bisikletlilerle muhabbet edebilir, sosyal ilişkilerinizi ilerletebilirsiniz.

4. Fransa

4. Fransa

Tour de France'ın ev sahibi Fransa aynı zamanda dünyanın en büyük bisiklet kiralama sistemine yani Vélib'e de sahip. Şehir merkezlerinden kırsallara kadar nerede sürmek isterseniz efsane rotalarla karşılaşmanız mümkün.

Daha iyisi ise ne biliyor musunuz? Fransa devleti işe bisikletle gidenler için kilometre başına 25 sent teşvik veriyor.

3. Çin

3. Çin

Şayet komünizm bana koymaz, hatta daha iyi olur diyorsanız Çin de gidebileceğiniz ülkeler arasında. Sokaklarda ve yollarda haddinden fazla bisikletli olsa da, bu durum aynı zamanda ülkenin müthiş bir bisiklet altyapısına sahip olmasını gerektiriyor ve Çin de bu altyapıya sahip. Dolayısıyla bisiklet kullanımı açısından herhangi bir zorlukla karşılaşmıyor, grup sürüşlerinin, rüzgarsız sürüşlerin tadını çıkartıyorsunuz.

2. İspanya

2. İspanya

Salsa, siesta, tekila, Enrique Iglesias, Real Madrid, Barcelona ve Vuelta!

Sahillerinden dağlarına, şehirlerinden şehirlerarası yollarına kadar bisiklet kullanılan müthiş bir ülke İspanya. Hatta Barselona'da son zamanlarda Bicing adlı, giderek yükselen bir başarı grafiği çizen bir kitle bisiklet programı da var. Her mayıs sonunda düzenlenerek ülkenin bisiklet sevdasını ortaya koyan Bisiklet Haftası da cabası.

1. Hollanda

1. Hollanda

Ve geldik listenin bir numarasına. Çok sürpriz bir şekilde dünyanın en bisiklet dostu ülkesi Hollanda!

Allah onların coffee shoplarına ateşler salsın ki Hollanda bisikletli ve güzel bir hayat için gidilebilecek en güzel ülke. Arabaların ciddi oranda dezavantajlı olduğu ülkenin her yanından bisiklet fışkırıyor desek yeridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
31
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kuzey Cephesi

neyseki bizde bisiklet yolunda piknik yapan abiler var

_orca_

Bisiklet yolu?

Gizem Aslan

Bizde motoru taşıttan saymayıp yokmuş gibi hareket ediyor arabalar bisiklet nere biz nere ama olsa güzel olurdu ya kolay ve rahat bir ulaşım aracı

Therewasauser

özgürce sürüyorumda çok yokuş var la çokk

gökhan gök

orası neresi? :)