Görüş Bildir
Haberler
''Türkiye'de İnsan Hayatı Ne Kadar Ucuz'' Dedirten 12 Olay

''Türkiye'de İnsan Hayatı Ne Kadar Ucuz'' Dedirten 12 Olay

NoraF
13.05.2015 - 12:52 Son Güncelleme: 13.05.2015 - 18:00

Geçmişten bugüne birçok facianın, katliamın yaşandığı, insan hayatının hiçe sayıldığı birden fazla olaya şahit olduk. Bu insan hayatının hiçe sayıldığı olaylardan, 12 tanesini yeniden hatırlayalım dedik. Hepimizin İçimizden ''Keşke sadece 12 tane olsa.'' ya da ''Keşke sadece bu kadarıyla kalsa.'' dediğimizi duyar gibiyim. Umarız bundan sonra böyle şeyler yaşamayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Soma Maden Faciası

1. Soma Maden Faciası

13 Mayıs 2014'te Soma kömür madeninde çıkan yangın sonucu 301 işçi hayatını kaybetmiş, bu facia Türkiye tarihinin en çok can kaybı yaşanan iş kazası olarak tarihe geçmişti. Bu kazadan 1 yıl önce Maden işçileri, madenlerdeki çalışma koşullarını ve ihmalkarlıkları protesto eden bir protesto düzenlemişti fakat dikkate alan olmadı ki; 1 yıl sonra bu büyük facia gerçekleşti. ''Beni değil Mahmut'u çıkarın, onun karısı hamile'' diyen işçiyi hiç unutmadık.

2. 17 Ağustos Gölcük Depremi

2. 17 Ağustos Gölcük Depremi

17 Ağustos 1999 sabahı saat 03:02'de 7.5 şiddetinde gerçekleşen Gölcük merkezli deprem geniş bir alanda hissedilmiş; birçok mal ve can kaybına yol açmıştı. Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı olmuş. 505 kişi sakat kalmış. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar görmüştü. Türkiye'nin bu faciaya ne kadar hazırlıksız olduğu gün yüzüne çıkmış, yıkılan yapılardaki birçok ihmarkarlık yeniden hatırlanmıştı.

3. Pamukova Tren Kazası

3. Pamukova Tren Kazası

Pamukova'da 2004'te gerçekleşen hızlı tren kazasında 41 kişi yaşamını yitirmişti. Tren o kadar hızlıydı ki adalet bile trenin hızına yetişemedi. Olaydan sonra açılan kamu davası zamanaşımından düşmüş, olayın sorumlusu olarak da 2 makiniste küçük cezalar verilmiş, olayın asıl sorumluları yargılanmamıştı.

4. Gezi Parkı Protestoları

4. Gezi Parkı Protestoları

Taksim Gezi Parkı'na imar izni olmadan ve parkı koruma kararı olduğu halde Topçu Kışlası yapılmak istenmesi üzerine 31 Mayıs 2013 te başlayan protestolar çığ gibi büyümüş, bütün ülkeye yayılmıştı. Protestolara polisin sert ve acımasız müdaheleleri damga vururken, protestolar sırasında birçok kişi hayatını yitirmiş, birçok kişi de ağır yaralanmıştı. Bu ölümlerin ve yaralıların sorumluları ceza almazken, aksine birçok eylemci tutuklanmış, kötü muammeleye tabii tutulmuştu.

5. Samsun Sel Baskını

5. Samsun Sel Baskını

4 Temmuz 2012 gecesi Samsun'da sağanak yağmurun başlamasıyla birlikte Canik ilçesine bağlı Mert Irmağı'nın taşmasıyla yaşanan sel felaketinde 6'sı çocuk toplam 11 kişi ölmüştü. Ölümlerin bu kadar fazla olmasının ana sebebi dereyatağına yapılan TOKİ konutlarıydı. Ölümlerin çoğu bu konutlarda yaşayan insanlardı. Halk felaket sonrası bu duruma isyan etmiş, yetkililerin ceza almasını istemişti. Fakat kimse ceza almadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ümraniye Çöplüğü Patlaması

6. Ümraniye Çöplüğü Patlaması

28 Nisan 1993 tarihinde Ümraniye Hekimbaşı çöplüğünde biriken metan gazı patlamış, patlamada 27 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de kaybolmuştu. Kaybolan 12 kişinin cesedi bile bulunamamıştı. 13 ev ise çöp yığınlarının altında kalmıştı. Patlamanın nedeni olarak 5 yıl boyunca çöplerin kontrolsüzce büyümesi ve bu gazların birikmemesi için gaz uzaklaştırma bacaları olmamasıydı.

7. Nuh Köklü ve Bahadır Grammeşin

7. Nuh Köklü ve Bahadır Grammeşin

Nuh köklü, Kadıköy Mahallesi Karakolhane caddesinde arkadaşlarıyla kar topu oynarken camına kartopu geldiğini iddia eden bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bahadır Grammeşin ise Kadıköy'de bir grubun kadınlara yönelik tacizini engellemek isterken dövülerek ve buçaklanarak öldürüldü. Nuh Köklü'nün katili tutuklanırken; Bahadır Grammeşin davasında ise gözaltına alınan 12 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklandı.

8. İkitelli Radyasyon Kazası

8. İkitelli Radyasyon Kazası

8 Ocak 1999'da İstanbul İkitelli'de ''dünyanın en önemli radyoaktif kazası'' listesine giren olayda, 13 kişilik Ilgaz ailesi hurda diye atılan maddelerdeki radyasyona maruz kalmış, Hüseyin Ilgaz hayatını kaybetmişti. Olay, radyoterapi cihazının hurda diye hurdacılık yapan Ilgaz ailesine verilip, cihazın içinden radyoaktif madde çıkmasıyla gerçekleşmişti. Bu radyasyon yüzünden Ilgaz ailesinin kadınları erken menapoza girmiş, Murat Ilgaz'ın parmakları erimiş, Hüseyin Ilgaz ise kanserden ölmüştü.

9. İzmir 'Askeri Tersane' Kazası

9. İzmir 'Askeri Tersane' Kazası

23 Aralık İzmir'in Karşıyaka ilçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen ''TCG Değirmendere'' adlı römorkör yan yatmış, 10 asker ölmüş, 17 asker ise yaralanmıştı. Kazanın nedeni hala belli değil.

10. Siirt Baraj Kapaklarının Açılması

10. Siirt Baraj Kapaklarının Açılması

23 Ağustos 2014'te Siirt'in Botan Çayı kenarında, Alkumru Barajı'ndan elektrik üretimi için iki ünitenin devreye girmesiyle bırakılan suya, piknik yapmak için oraya gelen 15 kişiden 6'sı hayatını kaybetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mecidiyeköy'deki İnşaatta Asansör Kazası

11. Mecidiyeköy'deki İnşaatta Asansör Kazası

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 32. kattan zemine çakılmış, olayda 10 işçi hayatını kaybetmişti. Olayın nedeni halla belli değil.

12. Afyonkarahisar Cephane Patlaması

12. Afyonkarahisar Cephane Patlaması

6 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da Türk Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte patlama yaşanması sonucu 25 asker ölmüş, 4 asker de yaralanmıştı. Nedeni halla belli olmayan patlamanın Nisan 2015'teki son duruşmasında, asker yakınları görüntülerin ve kanıtların kaybedildiğini iddia etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
1
1
0
0