Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Görmeniz Gereken 18 Doğa Harikası Şelale

Türkiye'de Görmeniz Gereken 18 Doğa Harikası Şelale

Gezip görmekle bitmeyecek ülkemizde birçok doğal güzellik bulunmakta. Burada sizler için şelalelerin bir kısmını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Manavgat Şelalesi

1. Manavgat Şelalesi

Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde bulunan ve adını bu ilçeden alan şelale, ırmak sularının 3-4 m'lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir. Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde yüksek bir debiyle akar.

Kent gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile başbaşa kalmak isteyenler için şelalenin çevresinde uygun piknik alanları vardır. Ayrıca çevredeki lokantalar, taze balık yeme imkanını sunarlar.

2. Düden Şelaleleri

2. Düden Şelaleleri

Dünyanın dört bir yanından turistleri çeken Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine 8 km. uzaklıktadır. Şelalede bir de mağara vardır. Bu mağara, şelaleyi daha güzel yapmaktadır. Düden Şelalesi, bu mağaradan 10 km sonra başka bir güzelliği daha Lara'dan Akdeniz'e dökülerek bir kez daha insanlara güzelliğini göstermektedir.

3. Yerköprü Şelalesi

3. Yerköprü Şelalesi

Konya'nın Hadim ilçesinde, Konya merkezine 110 km, Karaman'a 60km uzaklıktadır. Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Giderseniz güzel piknik yapabilir köylülerden meyveler alabilirsiniz.

4. Erfelek Şelaleleri

4. Erfelek Şelaleleri

Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca takım şelaleleri olarak bilinir. İrili ufaklı 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Erfelek'e yaklaşık 10, Sinop'a ise 45 km uzaklıktadır.

5. Tortum Şelalesi

5. Tortum Şelalesi

Erzurum'un Tortum ilçesindedir. 22 metrelik genişlikten ve 48 metre yükseklikten düşmektedir. Düşen sular, üstte gökkuşağı, altta koca bir dev kazanı meydana getirmektedir. Ayrıca bu göl bir doğal anıttır. Şelalenin bulunduğu bölgede ziyaretçiler için piknik alanı ve hemen şelalenin altına inen merdivenlerin üzerinde İzleme Balkonu bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girlevik Şelalesi

6. Girlevik Şelalesi

Erzincan'a 14 km. uzaklıktadır. Piknik alanları, lokantalar mevcuttur. Gidin, görün, huzur bulun.

7. Darende Günpınar Şelalesi

7. Darende Günpınar Şelalesi

Günpınar Şelalesi, Malatya iline bağlı Darende İlçesi’nin 10 km kadar batı yönünde bulunmaktadır. Günpınar Çayı çok yüksek bir yerden akmaktadır. Bu yüzden de kaynağından çıktıktan sonra kayalar arasında oldukça hızlı bir akış yapmaktadır. Suyun çıkış yerinden yere düşüş mesafesi yaklaşık 40 - 45 metre kadardır. Bu mesafeden suyun akışı ve yere düşüş anı izlenmeye değerdir.

8. Saklıkent Şelalesi

8. Saklıkent Şelalesi

Düzce'ye 40 km. mesafededir. Bölgede piknik, mesire alanı ve alabalık tesisi vardır.

9. Kapuzbaşı Şelaleleri

9. Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri Kayseri'nin Yahyalı ilçesine yaklaşık 80 km. mesafededir ve Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. En önemli özelliği kaynağından çıktığı şekilde aşağıya dökülmesidir. Gittiğinize asla pişman olmayacağınız bir doğa harikası.

10. Kurşunlu Şelalesi

10. Kurşunlu Şelalesi

Antalya-Isparta karayolunun 24. km'nde bulunan şelale 18 metre yükseklikten dökülmekte ve küçük şelaleciklerle 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalmaktadır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ilıca Şelalesi

11. Ilıca Şelalesi

Pınarbaşı Ilıca Köyü sınırları içerisinde bulunup, 12 km uzaklıktadır. Ilıca Köyünden itibaren patika yoldan yaya olarak yarım saat sürmektedir. Su yaklaşık 10 metre yükseklikten dökülmektedir ve bu suyun döküldüğü yerde doğal olarak bir havuz oluşmuştur.

Filmlerdeki gibi akan şelanenin dibinde oluşan sakin havuzda yüzmek isterseniz burası tam size göre :)

12. Suuçtu Şelalesi

12. Suuçtu Şelalesi

Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine 18 km. uzaklıkta bulunan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan, 38 metre yükseklikten dökülen şelaledir. Kayın, meşe, çam ağaçlarının gölgesinde serin bir dinlenme alanı olan bu alan, etrafındaki ahşap piknik masaları ve ocakları sayesinde piknikçilerin çok rağbet ettiği bir mesire yeridir.

13. Kırk Merdiven Şelaleleri

13. Kırk Merdiven Şelaleleri

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan şelale Munzur Dağlarının, Mercan Vadisine inen yamaçlarında yer alıyor. Dar ve küçük bir vadide akan birkaç şelaleden oluşmaktadır. Suyun bolluğu, doğal çevre ve peyzaj özellikleriyle ilginç ve çekici görsel zenginlikler sunan Kırk Merdiven Şelaleleri, Ovacık kuzeyinde yaylalara çıkan güzergâh üzerinde ilk durak yerlerinden biridir.

14. Palovit Şelalesi

14. Palovit Şelalesi

Rize, Çamlıhemşin'de bulunan şelale Kaçkar dağları milli parkı içinde tabiat güzelliklerinden biridir. Zilkale harabesini geçtikten sonra başlayan şelale 15 m. yüksekliğindedir.

15. Tomara Şelalesi

15. Tomara Şelalesi

Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Seydibaba Köyü sınırları içerisinde bulunan Tomara Şelalesi Şiran'a 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Su kaynağının tamamı Şelalenin olduğu kısımdan yer altından çıkmaktadır. Şelalenin çevresi dik yamaçlardan oluşmasına karşın çevre halkı tarafından piknik alanı olarak da kullanılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sudüşen Şelalesi

16. Sudüşen Şelalesi

Yalova sınırlarında, samanlı dağlarının arasında bir şelaledir. Doğa yürüyüşleri için tercih edilir ve bisiklet severlerin uğrak noktasıdır. Bisikletle gezmeyi seven arkadaşlara sahipseniz gitmesi o kadar da zor değilmiş diyorlar.

17. Maselevat Şelalesi

17. Maselevat Şelalesi

Bu şelale de Çamlıhemşin'de. Hatta buna yakın iki şelale daha var. Onların isimleri de Eğrisu ve Çopuri. Rize ve Artvin yöresinde o kadar çok şelale varki gez gez bitmez gibi geliyor insana :)

18. Muradiye Şelalesi

18. Muradiye Şelalesi

Muradiye ilçesine 10 km. uzaklıkta, Bend-i Mahi Çayı üzerindedir. Doğuş yeri sönmüş bir volkanik dağ olan Tendürek dağıdır. Çok yüksekten düşmese de hoş bir görünümü vardır. Muradiye Şelalesi 15-20 metre arasında değişen yükseklikten dökülmektedir. Asma köprüsü ve doğal güzelliği ile halkın rağbet ettiği bir mesire yeridir. Kış aylarında donarak tam bir doğa harikasına dönüşmektedir. Doğubeyazıt-Van karayolu üzerindedir. İl merkezine 86 km mesâfededir.

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem, doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem, doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
20
6
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Erdinç

YA YAPMAYIN BUNU söylemekten dilimizde tüy bitti, dogayı önemseyen aklı başında insanlar buraları zaten biliyor. Siz BUNU YAPARAK AĞZINDAN SALYALAR AKITAN MÜ... Devamını Gör

Enes Hamurci

asmasu şelalesi de olsaymış keşke, Türkiye'nin en yüksekten dökülen şelalesi

Deniz Kara

Artvin/Arhavi Mençuna Şelalesi görülmeye değer