Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de 11.000 E-Ticaret Sitesi Var

Türkiye'de 11.000 E-Ticaret Sitesi Var

Batuhan
05.06.2015 - 16:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternetten alış veriş yapma alışkanlığının artması, bu alanda hizmet veren internet sitelerinin de bir anda çoğalmasına neden oldu. Peki e-ticaret siteleri en çok hangi sektörden?

Şöyle geriye dönüp baktığımızda, çok değil bir 15 sene öncesinde e-ticaret sitelerinin tek tük olduğunu hatırlayacaksınızdır. Ülkemizde internetin yeni yeni yayılmaya başladığı o yıllarda, internet üzerinden yapılan alış verişlerde büyük bir güvensizlik hakimdi.

Kredi kartını sıfırlatan insanlardan tutunda banka bilgilerini çaldıran bir sürü e-ticaret sitesi mağduru bu sektöre güven duyulmasını zorlaştırmıştı. Neyse ki sonrasında hayatımıza şu anda birer marka haline dönüşmüş olan e-ticaret siteleri girdi. Bu siteler sayesinde e-ticaret güvenli bir platforma oturtulurken, emekleme aşamasındaki diğer sitelerinde yolu açılmış oldu.

İnternetin hayatımızdaki yeri genişledikçe e-ticaret sektöründeki internet sitelerinin sayısı da günden güne arttı. Türkiye 'nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft tarafından yapılan pazar analizinde ortaya çıkan sonuçlar, insanların internetten alış veriş alışkanlılığının ne boyutlara ulaştığını da ispatlar nitelikteydi.

IdeaSoft tarafından yapılan pazar analizine göre, ülkemizde e-ticaret paket yazılımlarını kullanarak e-ticaret yapan KOBİ sayısı 2015 yılı Haziran ayı itibariyle 11.000 ’e ulaştı. IdeaSoft ’un e-ticaret altyapısı sunduğu 5000 ’i aşkın KOBİ üzerinde yaptığı araştırmaya göre, KOBİ ’lerin %75 ’i sahip oldukları fiziki iş yeri-mağaza dışında aynı zamanda e-ticaret sitesi üzerinden de ürün satışı gerçekleştiriyor.

Bu çalışmaya göre son 5 yıl içinde hem fiziki mağaza hem de e-ticaret sitesi sahibi olan KOBİ ’lerden %18 ’inin e-ticaret gelirinin, fiziki mağaza gelirlerinin üzerine çıktığı ortaya kondu.

E-ticaretten önemli gelir elde eden KOBİ ’lerin başarısında dikey e-ticaret olarak ifade edilen sadece iç çamaşırı , butik pasta , düğün ürünleri , özel tasarım yüzük , tespih vb. tek bir alana odaklanan işletmeler olmaları önemli pay sahibi oldu.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0