Görüş Bildir
Haberler
Türkeş Anmasında Saldırıya Uğrayan AKP'li Başkanının Ablası: 'Polisi Aradım, Gelmediler'

Türkeş Anmasında Saldırıya Uğrayan AKP'li Başkanının Ablası: 'Polisi Aradım, Gelmediler'

 Ankara’da Alparslan Türkeş'i anma toplantısına yapılan saldırı sırasında orada bulunan AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel, yaşadıklarını anlattı. MHP İl Başkanının belinde silah olduğunu söyleyen Altınel, “Yaşlı insanları kanlar içinde tuvalete sakladık. Polisi aradım, gelsinler diye, gelmediler' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Ankara’da Alparslan Türkeş'i anma toplantısına yapılan baskın sırasında orada bulunan AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel’le yaptığı görüşmeyi aktardı.

“Orası siyaset üstü bir vakıf. Türkeş’i seven herkes toplanmıştı” diyen Günaydın Altınok, törene oğluyla gittiğini, protokolde oturduğunu ve dışarıda da çok sayıda polis olduğunu belirtti. Altınel şunları kaydetti:

“En az 50 kişilerdi. Utanç tablosuydu. Ne Türkeş’e yakışıyor ne ülkücülere yakışıyor. Önce Mahmut Öztürk’e (eski milletvekili), Ali Uzunırmak’a (Eski Ocak Başkanı) giriştiler. Bayrakların arka demir tarafıyla, Bosnalılara saldıran Sırplar gibi vuruyorlardı. 80 yaşındaki Mahmut Ağabey’in kafasından kan boşaldı. Yaşlı insanları kanlar içinde tuvalete sakladık. Polisi aradım, gelsinler diye, gelmediler.”

"Soylu'yu da aradım"

"Soylu'yu da aradım"

Terkoğlu yazısını şöyle sürdürdü:

Günaydın Hanım, Süleyman Soylu’ya verdiği destekle biliniyor. Sosyal medya profilinde Soylu ile fotoğrafı var. Soylu’nun duruşunu sordum:

“Süleyman Soylu’yu 25-30 senedir evladım gibi severim. Onu da aradım olay yerinden. O da cevap vermedi. Sonra akşam aradım. Koruması açtı, ‘Söyleyeceğim abla’ dedi.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günaydın Hanım, bir ismi daha aramış: 

“Bu sabah Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedim. Ona da gideceğim, anlatacağım. Turgut’a da (Kardeşini kastediyor) aynısını yaptılar. Gördükleri yerde taşladılar. Bir partinin başkanı bir belediye başkanını (Mansur Yavaş) tehdit ediyor. Nerede devletimiz nerede emniyetimiz!”

"Belinde silah vardı"

"Belinde silah vardı"

Günaydın Hanım, bir ayrıntıya dikkat çekiyor: 

“Gözümle gördüm, MHP İl Başkanı’nın belinde silah vardı.”

Sadece bu kadar değil. Bir detaydan daha bahsediyor:

“Salonda yukarıda MHP’nin encümen azası da vardı. Belli ki gözlemeye gelmiş.”

Saldırıya uğrayan isimlerin Türkeş için önemini şöyle anlatıyor: “Başbuğun birlikte yürüdüğü, aynı koğuşta hapis yattığı kişiler. Orada Türkeş’in hatırasının beline de vuruldu. Büyüklere saygı partiler üstüdür.”

Saldırganların ülkücülüğünü sorguluyor Günaydın Altınok: “Ülkücüyüz dediler. Türkeş’in posterini, Türk bayraklarını yerlere attılar. Eğer ki o salona giren eşkıyaların birazcık kanı olsaydı şehidin abisine vurmazlardı. Bülent Yahnici’yi de dövdüler. Onun kardeşi ülkücü şehitlerden (Ercüment Yahnici’yi kastediyor).”

Günaydın Altınok, saldırı sonrası birçok yaralı olduğunu anlattı:

 “Çok yaralı vardı. Bakmayın bizimkiler ortaya çıkmadı. 50-55 yaşında bir kadının kolu çatlamış, rapor almış. Beni iteklediler, darp ettiler. Araya girmeye çalıştım. Birisinin tırnağı göğüs kısmıma geldi.”

Neler yaşandı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Demirbaş

Polis gelip müdale edemez ederse açığa alırsınız