Görüş Bildir
Haberler
TV
Türk Televizyonlarında Popüler Kültürü Kendine Meze Etmiş Bir Şovmen: Okan Bayülgen

etiket Türk Televizyonlarında Popüler Kültürü Kendine Meze Etmiş Bir Şovmen: Okan Bayülgen

Türk televizyonlarının en popüler isimlerinden biri Okan Bayülgen. Peki neredeyse çeyrek asır televizyonlarda hiç ara vermeden olabilmenin sırrı nedir? İşte size bir Okan Bayülgen programının reyting sırlarından birkaçı... Bunları okudukça fark edeceksiniz ki hiçbir şey tesadüf değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Okan Bayülgen her zaman bir adet her türlü çılgınlığı yapabilecek bir konuk alır. Ona onun canının istediğini yapması için uygun şartlar sağlar.

Hepsine karşı oldukça saygılı davranır. Abi der, abla, der. Gereken coşkuyu sağlar. Hem seyirciye hem de konuğa gereken tüm gazı verir. İşini bilir.

2. Bir Okan Bayülgen programında seksi bir kadın konuk mutlaka olmalıdır. Okan bu konuğa özel ilgi gösterir. Bilgi soruları sorup, bakınız ne kadar zeki diye seyircileri şaşırtır.

Seksi konuğun kıyafetleri hakkında mutlaka bir iki laf edilir. Seyircinin bunu istediğini çok iyi bilir. Seyirci konuğun soruları cevaplayamadığı anlara bayılır.

3. Okan Bayülgen için Flash Tv ve kadın programları en büyük kaynaktır.

Okan Bayülgen bir şeyi söylerken tersini asla kastetmediği için bu programlardan parçalar verirken bir yandan bu programları över. O programları izleyen seyirci, sanki hiç izlemiyormuş gibi Okan Bayülgen ile birlikte hayretler içerisinde kalır. Üniversite öğrencilerinden oluşan stüdyo kitlesi ve Okan bir bütün olup memlekette olup bitenlere 'biz böyle değiliz, bunlar acayip' demeye ve kendini dışında tutmaya bayılır. Okan bu duyguyu yaratmayı çok iyi bilir.

4. Okan Bayülgen asla telefona erkek konuk almaz. Programa telefonla bağlanan kadın seyirciye ana okul öğrencisi muamelesi yapar.

Tane tane konuşarak konuk seyircinin anlayabileceği cümleler kuran Okan, ne kadar zeki ve kibar olduğunu tekrar gösterir. Genel seyirci ise Okan ile birlikte telefonun bir an önce kapanması için sabırsızlanır. Okan seyirciye ne hissettireceğini de çok iyi bilir. Okan ile birlikte o telefon kapansın isteriz.

5. Konuklarına, kaç yaşındasın, ne okudun bakiim, benim bıyıklarım çok mu uzun, gibi sınırları zorlayan sorular sorar.

Sorular konukları çok terletir ama döktükleri terden olsa gerek, onlar da çok eğlenir. Konuklar hipnotize olmuş gibi onun her dediğini yapmak üzere sözleşme imzalamış gibi gelirler. Sözleri kesilen, arada utanacağı sorularla karşılaşan, kendini daha açıklayamadan başka konukla ilgilenildiğini fark eden konuklar asla şikayet etmez. Garip bir şekilde eğlenmeye devam eder. Okan'a konuk olmak tüm bunları baştan kabul etmektir. Okan bir şekilde onları da yönlendirmeyi çok iyi bilir. Şovmenlik bunu gerektirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bazen başarısı tartışılmaz olan konuklar alır. Onlara o kadar çok saygı gösterir ki anlarız, Okan bazı değerlere çok bağlı. Kaliteden anlıyor.

Bunlarla dalga geçmez. Nerede nasıl davranacağını, toplumsal kredileri çok iyi analiz eder. Seyirci çok mutlu olur bu durumdan. Halkın tam olarak ne istediğini ve beklediğini çok iyi bilir. Toplum tarafından başarılı görülen insanlara gösterdiği hürmetin seyirci üzerindeki etkilerini çok iyi bilir.

7. Kadın konuklarına entelektüel olduklarını ima etmeye bayılır. Asla tersini kastetmez.

Okan Bayülgen programcılığında kadın konukların zekaları ile ilgili espiriler yapmak neredeyse yılların geleneğidir. Kültür, tarih ve derin müzik bilgileri üzerine sorguya çekilen kadın köşeye sıkıştıkça, seyirci kahkahalara boğulur. Okan seyircinin bundan zevk almasında sakınca bulmaz. Seyirciye istediğini verir.

8. Döneminin tüm ilginç popüler isimlerini konuk eder. Onların daha da ilginç görünmeleri için gereken tüm şartları sağlar.

'Ne kadar değişiksin.'  'Ne kadar farklı bir insansın.' gibi cümleler altında birçok anlam barındırır. Okan bunları nasıl kullanacağını çok iyi bilir. Geçici bir popülerlik bile olsa, o konuğun reytingleri programa katlanarak eklenir.

9. Az bilinen sanatçı ve grupları konuk edip onlara kendilerini gösterme fırsatı verir. Çünkü Okan Bayülgen'in rafine bir müzik zevki vardır.

Bu yönüyle de farklı müzik zevkleri olan kitleleri de seyircisine katmayı bilir. Bu işin kitabını yazmış adeta.

10. Okan Bayülgen yaşça büyük, emektar isimlere karşı adeta paspas olur. Onlara karşı boynu kıldan incedir.

Saygıda kusur etmez. Hatta programcılık geçmişinde ortak program yaptığı birkaç insan, kendisinden yaşça büyük, kendi alanlarında uzman sayılabilecek, üstat kişiler olmuştur. Okan onlarla olan birlikteliğinin imajına sağlayacağı katkıyı bilir. Gerçek bir 'itibar yaratma' uzmanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yakışıklı genç erkek konuklarıyla da uğraşmayı sever ama onlara sadece yakışıklılıkları üzerinden takılır.

Yakışıklı erkek konuklarının fiziksel yönleri üzerinden takılırken onlara güzel kadın konuklara yaptığı gibi entelektüel seviyeleri üzerinden imalarda bulunmaz. Seyirci istese yapardı, seyirci istemiyor.

12. Stüdyo seyircisi her zaman genç ve eğitimli kesimden olur. Üniversite öğrencilerinden oluşan seyirciler Okan'ın gençliğe verdiği önemi göstermektedir.

Seyircilerle birlikte bazen Okan'ın isteklerine uymayan konuğa 'oooooo' diye itiraz edilir. Okan genç ve eğitimli seyircinin insanların en acayip hallerini izlemekten zevk aldığını çözmüş olacak ki bunun üstüne çok gider.

13. Son olarak Okan Bayülgen stüdyoda arada bağırır ve orkestrası arkadan baslara yüklenir.

Bu anlatılan şeyin vurgusu ve programcı olarak Okan'ın imajını yükselten bir şeydir. Dersimiz bitmiştir. Sizde evinize gelen konuklarla evde stüdyo ortamı oluşturup Okan Bayülgen programcılığı yapabilirsiniz.

Bonus: Halktan görüntüler verdikten sonra "halkımız tatlıdır naziktir, minnoştur." diyerek yine yüreklere dokunur.

Toplumun bütün şifrelerini çözmüş. Maşallah diyoruz. Ayrıca anarşisttir ama ülkenin kanunlarına, kurallarına son derece bağlı bir anarşisttir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
833
376
197
168
89
30
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Haydar Varyemez

ekranların en nefret edilesi insanı. tamam zeki adam ama başkasını itin götüne sokup çıkararak, kadınları birer cinsel objeye dönüştürerek ben daha kral prog... Devamını Gör

İpek Karasu

Kısacası tüm düşünce yapısı daha fazla nasıl reyting alabilirim olan yapmacık,gözükenin aksine aşırı saygısız,kendini kaf dağının tepesinde gören vasat bir p... Devamını Gör

İpek Karasu

Muhafazakar olacak son insan ben olabilirim ama şahsi fikrime göre insanları televizyona çıkarıp dalga geçmek komik değil bu bana keyif vermiyor.Ayrıca kendi... Devamını Gör

Arsen Lüpen

Okan hep aynıydı aykırıydı değiştiğini düşünmüyorum. Zaten onu farklı kılan da bu.