Görüş Bildir
Haberler
TV
Türk Televizyon Tarihinde Ya Tutarsa Diye Başlayıp Hafızalara Kazınan 13 Yaz Dizisi

etiket Türk Televizyon Tarihinde Ya Tutarsa Diye Başlayıp Hafızalara Kazınan 13 Yaz Dizisi

theolonius
04.07.2016 - 10:49

Ya dizileri ülkemizde, sezon içi iddialı diziler sonrası, tutup tutmayacağını anlamak için, rating endişesi duyulmadan test sürüşüne çıkarılan dizilerdir. Genelde de tutmaz yayından kaldırılır. Bunlar aynı zamanda bir nevi deneme dizileridir. 'ya tutarsa' deyip yayına başlarlar ve bunlardan bazıları kışın da devam etme başarısını gösterebilirler.

Yaz dizisi olarak başlayıp çok sevilen ve bazısı hala yayında olan 13 diziyi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kiralık Aşk

1. Kiralık Aşk

Kiralık Aşk'ın ilk bölümü 19 Haziran 20015'te yayınlandı ve 52.bölümüyle sezon finali yaptı. Yeni sezonda devam edecek. Büyük bir izleyici kitlesine sahip  romantik komedi tarzındaki Kiralık Aşk dizisinin başrollerinde Barış Arduç'la  Elçin Sangu rol alıyor. Salih Bademci, Sinem Öztürk, Nergis Kumbasar ve Levent Ülgen de diğer oyuncular.

2. Kırgın Çiçekler

2. Kırgın Çiçekler

Kırgın Çiçekler, 29 Haziran 2015 tarihinden beri Atv'de yayınlanan bir dram, gençlik ve aile dizisidir. Başrollerini; İpek Karapınar, Özgür Çevik, Biran Damla Yılmaz, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak ve Aleyna Solaker paylaşmaktadır. Özellikle gençlerin çok sevdiği dizi yayınlandığı gün reyting listesinin 1.sırasında yer alıyor. Dizi, 50.bölümde sezon finali yapmıştır ve yeni sezonda da devam edecektir.

3. Kavak Yelleri

3. Kavak Yelleri

İlk gösterimini 31 Mayıs 2007'de Kanal D'de yaptı ve 30 Ağustos 2011'de 'Ve Dünya Bizi Yakınlaştırmak İçin Döndü' isimli 170. bölümüyle sona erdi.

Dizi bir Ege kasabası olan Urla'da yaşayan Deniz (İbrahim Kendirci), Aslı (Pelin Karahan), Efe (Dağhan Külegeç) ve Mine'nin (Aslı Enver) hikâyeleri etrafında döner. Mutlu ve güvenli ailesinden kopup kendi yolunu bulmaya, büyümeye çalışan Deniz'in; idealist, güçlü, maddi zorluklara rağmen okuyan, hayata karşı sert görünmeye çalışan hassas Aslı'nın; rahat ve esprili tavırlarıyla içindeki acıyı saklamaya çalışan Efe'nin ve ayrık otu, isyankar Mine'nin sıkı dostlukları, ilk aşkları, ÖSS sınavı baskıları, okul hayatları, aşılmaya çalışılan aile sorunları anlattı. Çok sevilen dizi 170 bölüm yayınlanarak unutulmazlar arasına girdi.

4. Genco

4. Genco

17 Ağustos Marmara Depremi ile yıkılan hayatlar, değişen yazgılar, kesişen kaderler, ve her şeye rağmen yeniden filizlenen umutlar... Üniversite gençlik dizisi Genco, Kanal D ekranlarında yayına geldi. Hazal Kaya'nın dikkat çektiği ilk yapım olan dizi çok ilgi gördü  28 Haziran 2008'de, 51. ve son bölümüyle ekranlara veda etti.

5. Geniş Aile

5. Geniş Aile

Geniş Aile, 2009 yılında Kanal D'de yayına başlayan ve daha sonra Star TV'de yayınlanan komedi dizisiydi. İlk bölümü 8 Temmuz 2009'da yayınlanan dizinin finali, 18 Kasım 2011 tarihinde yapılmıştır. O kadar sevilen bir yapımdı ki dizi bittikten sonra 2015'te Geniş Aile: Yapıştır! adlı bir filmi bile yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşler Güçler

6. İşler Güçler

İşler Güçler, 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de Modern Muzip Yalanlar sloganıyla yaz dizisi olarak yayınlanmaya başlayan ve başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı, üç oyuncunun yaşam öyküsünü anlatan Türk, komeditelevizyon dizisidir.Yaz sezonunun sonlarına doğru biteceği söylentilerine rağmen gelen yoğun ilgiyi dikkate alan Star TV yönetimi 2012 yaz sezonunun bitmesiyle dizinin 2012 - 2013 yayın yılında da yayınlanmaya devam edeceğini açıklamıştır. Ve dizinin son bölümü '4 Haziran 2013'te yayınlanarak final yapmıştır.

7. Akasya Durağı

7. Akasya Durağı

Dizi 14 Temmuz 2008'de Kanal D'de yayınlanmaya başladı ve tam 174 bölüm sürdü. Çok yabancı olmadığımız konuları, samimi bir şekilde anlatmasıyla insanlar tarafından sevildi.

8. Arka Sokaklar

8. Arka Sokaklar

Bu dizi bir efsane! İlk bölümü 31 Temmuz 2006'da yayınlanan dizi hala devam etmektedir. Yayınlandığı günlerde reytingde 1.olduğu yetmiyormuş gibi tekrarları bile üst sıralarda yer almaktadır. 

9. Yahşi Cazibe

9. Yahşi Cazibe

Azerbaycanlı Cazibe Abbasova, Türkiye'de oturma izni almak için para karşılığı kâğıt üstünde bir Türk ile evlenmeye karar verir. En sonunda Kemal'i bulur. Kemal ile Cazibe 3 yıl evli kalacak, boşanmamaları ve bu 3 yıl içerisinde gerçek bir evlilik yaşadıklarına denetçileri inandırmak zorunda olacaklardır. Dizi bu konu üzerine kurulmuştu ve çok sevildi. Atv ekranlarında 93.bölüm yayınlandı.

10. Emret Komutanım

10. Emret Komutanım

Emret Komutanım, 9 Haziran 2005 tarihinden itibaren her perşembe akşamı Show TV'de yayınlanmıştır. 30 Nisan 2007 tarihinde Kanal 1'de yeniden başlamıştır. Daha sonra dizinin ismi Uygun Adım Aşk olarak değişmiştir. Dizi 2008 senesinde yayından kalkmıştır. 2013 yılının Şubat ayında tekrar yayına girmiştir. Dizi devam ederken 2007 yılında ''Emret Komutanım Şah Mat'' adında bir film de yayınlanmıştır. 80.bölümde final yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yalancı Yarim

11. Yalancı Yarim

Zengin kız ve zengin şoförün aşkını anlatan Yalancı Yarim, Star TV ekranlarında yayınlanmıştır. Başrol oyuncusu Barış Akarsu'nun hayatını kaybetmesiyle yarıda kesilmiştir ve derin bir iz bırakmıştır.

12. Çılgın Bediş

12. Çılgın Bediş

Karikatürist Özden Öğrük'ün 1976'dan itibaren Gırgır Dergisinde çizmiş olduğu Çılgın Bediş karakterinin maceralarını ve başından geçen olayları temel alarak çekilen dizi 4 sezon ve 70 bölüm devam etmiştir.

13. Küçük Sırlar

13. Küçük Sırlar

ABD televizyon dizisi Gossip Girl'ün bir uyarlaması olarak tasarlanan dizi oyuncu kadrosuyla kendinden söz ettirmiş ve çok sevilmiştir. 55 bölüm yayınlanan dizide Sinem Kobal, Burak Özçivit, Merve Boluğur, Kadir Doğulu ve Ebru Akel gibi isimler rol almışlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
720
266
161
74
61
60
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ne farkeder

Barış Akarsu❤bugün ölüm yıl dönümü.huzurlar içinde uyusun.

Dissident

Kiralık Aşk mı ? Sonra bir gülme geldi .

Emir Balkan

işler güçler efsaneydi be keşke bitmeseydi