Görüş Bildir
Haberler
Türk Kaptan Ölümden Kurtarmıştı! Göçmenleri Kimse Ülkesine Almak İstemedi

Türk Kaptan Ölümden Kurtarmıştı! Göçmenleri Kimse Ülkesine Almak İstemedi

Malta açıklarından geçerken arama kurtarma yetkililerinin isteği üzerine rotasını değiştiren M/V Uğur Dadaylı isimli konteyner gemisinin Türk kaptanı Ümit Gürpınar, Libya, Suriye, Bangladeş ve Pakistan uyruklu 97 kaçak göçmeni su alan bottan kurtardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunus'un Sfax ve Souuse limanları arasında konteyner taşımacılığı yapan İstanbul merkezli Dadaylılar Denizcilik'e ait Marshall Adaları bayraklı M/V Uğur Dadaylı isimli 90 metre boyundaki gemi, Akdeniz'de Malta açıklarından geçerken arama kurtarma otoriteleri tarafından rotasının değiştirmesi yönünde uyarıldı. 

Hemen rota değiştiren Türk gemisi yarısı suya batan şişme bottaki Libya, Suriye, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 3'ü çocuk 5'i kadın biri engelli toplam 97 mülteciyi kurtardı.

Kimse almak istemedi

Kimse almak istemedi

Malta yetkilileri kaptan Gürpınar'a denizin ortasındaki geminin rotasını kendilerine çevirmemesini, en yakın ülke olan Tunus'a gitmelerini istedi. Tunus yetkilileri de mültecileri kabul etmedi. Aynı zamanda Gemide bulunan mülteciler Tunus'a giderlerse gemide isyan çıkaracaklarını söyledi. 

Bunun üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü devreye girdi. 12 saatlik görüşmenin ardından Malta otoriteleri mültecileri kabul etmek zorunda kaldı.

Gemide yaşananlar müretabatın kamerasına yansıdı. 📹

Görüntülerde gemide bulunan kaçakların Türk gemi görevlileri tarafından yemek dağıtıldığı görülüyor. Malta tarafından kabul edilen mültecilerin gemiden ayrılırken kendilerini kurtaran Türk gemisinin mürettebatına da el sallıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
7
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

FAzla iyililik enayilik değil mi acaba? Ya deseler ki eğer kaptanı suda boğarsanız sizi avrupaya alacağız bunlar anında o kaptanı paramparça eder. Hala bunla... Devamını Gör

Eliy Malik

ulan hadi sizi krallar gibi ağırlıyoruz da bari misafirliğinizi bilin. giderken bok atmalar, sövmeler, hiçbir faydanızın olmaması, hatta uzun bir liste halin... Devamını Gör