Görüş Bildir
Haberler
Türk Edebiyatından En İyi 10 LGBT Romanı

etiket Türk Edebiyatından En İyi 10 LGBT Romanı

casper
08.01.2015 - 18:39 Son Güncelleme: 08.01.2015 - 18:44

1. PARAMPARÇA/DUYGU ASENA

1. PARAMPARÇA/DUYGU ASENA

Duygu Asena bu kez farklı bir erkek dünyasına parmak basıyor. Bu dünyanın içinde kadınlar da acı çekiyor. Kimilerinin hiç bilmediği ya da bilmek istemediği, kimilerinin yok saydığı, ayıpladığı ve yargıladığı gerçek bir dünya bu. Onlarca erkek gizlilik içinde, suçluluk duygusuyla boğulmuş bu parçalanmışlığı yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. AŞKIN TEKİL HALİ / CAN YILMAZ

2. AŞKIN TEKİL HALİ / CAN YILMAZ

'Hissettiklerimi anlamlandıramıyordum. Heyecanlı mıydım, endişeli mi, yoksa sadece meraklı mı? Cinsiyetlerin özünü birbirinde kaybetmiş bir haldi. Kendine özgü, ama yine de her birinden bir parça taşıyordu. Güzelliğinin tanrının bir armağanı olduğu gün gibi ortadaydı, ama yanlış zamanda ve yanlış şekilde verilmiş cömert bir armağan.' Can Yılmaz, sorgulayan, olaylara felsefik yaklaşan ama yine de bir aşk tadında romanıyla kalplere dokunuyor.

3. ADRESİNDE BULUNAMADI / MEHMET BİLAL

3. ADRESİNDE BULUNAMADI / MEHMET BİLAL

Adresinde Bulunamadı, bir aşk romanı. Bütün aşıklar gibi imkânsız bir aşkın geciken, ulaşamayan, döne döne sahibini arayan mektubunun peşine takılalım diye yazılmış. Bütün aşklarda olduğu gibi iki yabancının hikayesini anlatıyor. Birbirine erişemeyen, birbirinde uzun boylu soluklanamayan iki hayatın iki yabancısı. Dolayısıyla aşk romanı olduğu kadar yabancılığın, yalnızlığın, korkunun da romanı.

4. VOLKAN'IN ROMANI / AHMET TULGAR

4. VOLKAN'IN ROMANI / AHMET TULGAR

Hiçbir şeye dokunmadan geçen ama her şeyin ortasında tutuklu kalan bir roman: Volkan'ın Romanı…'Telefonu kapadıktan sonra Başkomiser, ahizeyi kaldırmadan önce ellerini sildiği kolonyalı mendille başlayarak ve birkaç paket daha yırtarak ayaklarını silmeye başlıyor. Ve bunu yaparken bu sırada babasının işe gidişlerini hatırlayan, birazdan Başkomiser'in de çekip gideceğini kestiren Volkan'a, Başkomiser aniden şu soruyu soruyor: 'Otogarın altında ne arıyordun biraz önce oğlum sen?'

5. SEVİŞEN ÇOCUKLAR MATİNESİ / ÇAĞLAR YERLİKAYA

5. SEVİŞEN ÇOCUKLAR MATİNESİ / ÇAĞLAR YERLİKAYA

Uykudan uyanmamış bir Beyoğlu sabahı... Çocuk, seviştiği bedeni bırakıp, gitmeyi öğrenmiştir artık. Gece içki parası bulamayan kediler uyanıktır, bir de hediye edildiği kızın kaprisleri yüzünden yere fırlatılmış bir demet papatya. Beyoğlu’nda bu saatte eşinden erken boşanmışlar ve sevgilisinden erken boşalmışlar gezer. Beyoğlu’nda pazar sabahı bütün gazetelerin tirajı düşer. Çünkü Beyoğlu için cumartesiden sonra pazartesi gelir... .

6. BİRBİRİMİZE / AHMET TULGAR

6. BİRBİRİMİZE / AHMET TULGAR

Çağdaş edebiyatımızın gerçekten özgün olan seslerini merak edenler, Ahmet Tulgar'ın yazısını izleyenler için Birbirimize bulunmaz ipuçlarıyla dolu bir öykü kitabı.'Lavabonun sabunluğundan aldığım sabunla ellerimi bir kez daha küvetin armatürünün altında yıkadım. Ancak şimdi sevişmemizi başından sonuna, elden geldiğince, mümkün mertebe hatırlamaya çalışabilir, hatırladıklarımı bu hayattan aldıklarımın defterine kaydedebilirdim....'

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. AŞKIN "L" HALİ / KOLEKTİF

7. AŞKIN "L" HALİ / KOLEKTİF

Herkes aşkı başka türlü yaşıyor. Bu yasak aşklar, hiç değilse her akşam, televizyon dizileri aracılığıyla evlerimize doluyor. Ya da romanlarda okuyoruz zengin kızları, yoksul erkekleri; aileleri yüzünden birbirlerine kavuşamayan gençleri…Ya eşcinsel aşklar? Hele iki kadın arasındaki aşkı görebiliyor musunuz bir yerde? Aşkın “L” Hali, görünmeyeni görünür kılan, kadınlar arasında yaşanan aşkı yine onların ağzından anlatan öykülerden oluşuyor. Türkiye’de ilk kez böyle bir kitap yayınlanıyor

8. ALİ İLE RAMAZAN / PERİHAN MAĞDEN

8. ALİ İLE RAMAZAN / PERİHAN MAĞDEN

Toplumun ittiği, itelediği iki genç erkek… Yoksulluk ve İstanbul onları tüketirken, kendine gazetelerin üçüncü sayfasından başka gidecek yer bulamayan derin bir aşk!..

Ali ile Ramazan…

Kısa ama acı yaşadılar…

Ve sonuna kadar gerçekti yaşadıkları.

9. HERGELE AŞIKLAR / NİYAZİ ZORLU

9. HERGELE AŞIKLAR / NİYAZİ ZORLU

Sinsi yada açık politikaların, aile, okul gibi kurumların, -kısacası hayatın- yalanlarına isyan eden iki gencin öyküsü... Tanrının verdiği harfleri dilediklerince kullanmaya karar verince başlarına gelenler...

10. GİZLİ ANLARIN YOLCUSU / AYŞE KULİN

10. GİZLİ ANLARIN YOLCUSU / AYŞE KULİN

Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
328
137
26
14
14
9
6