Görüş Bildir
Haberler
Türk Bayrağını Yırtan Yunan Vekile 'Dört Gün Parlamento Faaliyetlerine Katılmama' Cezası

Türk Bayrağını Yırtan Yunan Vekile 'Dört Gün Parlamento Faaliyetlerine Katılmama' Cezası

Avrupa Parlamentosu Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili İoannis Lagos'a ödenek kesintisi ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AP Başkanı David Sassoli, Strazburg'daki Genel Kurul oturumunda yaptığı açıklamada, Lagos'a, 'aşağılayıcı dil kullanmaktan' ve 'ulusal bayrağı sembolize eden kağıdı yırtmaktan' dolayı disiplin cezası verildiğini açıkladı.

Sassoli, Ioannis Lagos'a '7 günlük ödenekten mahrumiyet' ve '4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama' cezası verildiğini belirtti.

Neler yaşanmıştı?

Avrupa Parlamentpsu'ndan bağımsız olarak görev yapan Yunan milletvekili Lagos, 29 Ocak'ta Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulunun 'Yunan Adalarında İnsani Durum' başlıklı oturumunda yaptığı konuşma esnasında Türkiye'yi hedef almıştı.

Lagos, 'Burada göçmenlerin haklarını konuşuyorsunuz. Yunan halkının hakkını kim savunacak? Bir tarafta Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Sizin yaptığınız tek şey ise, bize akın akın göçmen gönderen Türkiye'nin saçlarını doğru yönde okşamak. Ve bu Türk bayrağı kanla yıkanmış bir bayrak' diyerek Türk bayrağını yırtmıştı.

Çavuşoğlu Kurtuluş Savaşı göndermesi yapmıştı

Yunan vekilin Türk bayrağını yırtmasına sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli. Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz' demişti.

Yunan Dışişleri Bakanlığı da olayı kınamıştı.

Adalet Bakanı Gül hukuki girişimleri başlattıklarını bildirmişti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağına yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada hukuki girişimleri başlattıklarını belirtmişti. Türk Bayrağını alenen aşağılayan kişinin bir ila üç yıl arası hapisle cezalandırıldığını ifade ederek 'Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz' demiş, Brüksel'de yaşayan Türklere Lagos'a dava açmaları için çağrıda bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıkmıştı

Sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıkmıştı

Milletvekili Lagos'un ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı suçlar nedeniyle Yunanistan'da iki kez tutuklandığı ve ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Hakkında 'suç örgütü kurma ve örgüt üyeliği' iddialarıyla soruşturma da açılan Lagos'un 2013'te öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da isminin geçtiği belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
44
14
9
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gok.han

Dört gün cok olmamis mi? Odasini toparlama cezasi verseydiniz,veya aksam sevdigi cizgi filmi izlememe?

iotaaquilarea

yunanlılara yüzmeyi tekrar öğretiriz diyen süper diplomatik ilişki uzmanı bakan ne ceza aldı acaba?

King in the East

bu şimdi caydırıcı mı amk 4 gün ne direkt atın parlamentodan..