Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Duyurdu: 'Adli Mercilerimiz Irkçı Ioannis Lagos İçin Harekete Geçti'

Adalet Bakanı Duyurdu: 'Adli Mercilerimiz Irkçı Ioannis Lagos İçin Harekete Geçti'

Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtarak hakaret içeren ifadeler kullanan ırkçı milletvekili Ioannis Lagos'un yüz kızartıcı suçlar nedeniyle Yunanistan'da pek çok kez tutuklandığı ve ceza aldığı öğrenildi. Hakkında 'suç örgütü kurma ve örgüt üyeliği' iddialarıyla soruşturma da açılan Lagos'un 2013'te öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da isminin geçtiği belirtiliyor.

Lagos'a yönelik Türkiye ve Yunanistan'dan tepkiler yükselirken ırkçı vekilin Twitter hesabı da askıya alındı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Bayrağını aşağılayan kişilerin 1 ila 3 yıl arası hapisle cezalandırıldığını hatırlatarak 'Adli mercilerimiz Lagos için harekete geçmiştir. Bayrağımıza hakaretin hem yurt dışında hem de ülkemizde soruşturulması yasal olarak mümkündür.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturum sırasında aşırı sağ Altın Şafak partisinden AP'ye giren bağımsız milletvekili Ioannis Lagos, 

'Burada göçmenlerin haklarını konuşuyorsunuz. Yunan halkının hakkını kim savunacak? Bir tarafta Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Sizin yaptığınız tek şey ise, bize akın akın göçmen gönderen Türkiye'nin saçlarını doğru yönde okşamak. Ve bu Türk bayrağı kanla yıkanmış bir bayrak' diyerek Türk bayrağını yırtmıştı.

Yunan vekile ilk tepki Çavuşoğlu'ndan gelmişti 👇

Türkiye raportörü: "AB hoş karşılamaz"

Siyasilerden de peşi sıra tepki mesajları geldi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irkçı vekilin Twitter hesabı da askıya alındı 👇

Irkçı vekilin Twitter hesabı da askıya alındı 👇

Irkçı vekilin sabıkası kabarık

Irkçı vekilin sabıkası kabarık

Arzu Çakır, VOA'da yer alan haberinde Lagos'un geçmişini şöyle aktardı:

Lagos, 2012-2019 yılları arasında Yunanistan'ın Neo-Nazi Altın Şafak Partisi'nden AP milletvekilliğine seçildi. Ardından Altın Şafak'tan istifa ederek Temmuz 2019 yılında kendi partisini, Ulusal Halk Vicdanı adıyla kurdu. 

Halen AP'de bağımsız milletvekili olarak görev yapan 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle Yunanistan'da iki kez tutuklandı ve ceza aldı. 

Lagos hakkında Yunanistan'da 'suç örgütü kurma ve örgüt üyeliği' iddialarıyla soruşturma açıldı.

Irkçılar tarafından öldürülen Pavlos Fissas cinayetinde adı geçiyor

Irkçılar tarafından öldürülen Pavlos Fissas cinayetinde adı geçiyor

Lagos'un 2013'te Atina'da öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da isminin geçtiği belirtilirken Anadolu Ajansı, Lagos'un geçmişte şantaj, haraç, kadın ticareti, çek senet tahsilatı ve ruhsatsız silah kullanmakla da suçlandığını vurguladı.

Adalet Bakanı: Yurt dışında soruşturulması yasal olarak mümkündür

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
36
5
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BarBaros Karahangil

Dışişleri Bakanı Avrupa İslam karşıtlığı; diye sözlerine devam ediyor. Yav arkadaş bu milletimize yapılan bir hakaret, islamı savunmak bize mi kaldı. sen ... Devamını Gör

1913

çok kan döktük o al sancak için.adam en azından bayrağın kanla yıkandığını biliyor..Bizim içimizde o kadarını bile bilmeyen var..

Tuna Karahan

Atatürk olsaydı Yunanistan ı işgal ederdi o bayrağıda oraya dikerdi..