Görüş Bildir
Haberler
Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde Yangın: 1 Ölü, 4 Yaralı

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde Yangın: 1 Ölü, 4 Yaralı

FreiGeist
18.04.2016 - 09:19

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş Rafinerisi'nde çıkan yangında bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti,  4 işçi ise yaralandı. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu söndürülebildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın, üretimin olmadığı Ham Petrol Ünitesi'nin bakım çalışmaları sırasında, saat 22.40'ta başladı. Yangına, kaynak yapımı sırasında çevreye sıçrayan kıvılcımların neden olduğu düşünülüyor.

Yangında işçilerden Mustafa Er olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan 4 işçi Tüpraş'a ait ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Yaralı olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine kaldırılan Baş Operatör Vedat Arabacı, Operatör İzzet Günay, Bakımcı Yücel Cengiz ile Metin Furuncu'nun sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nden yapılan yazılı açıklamada '17 Nisan 2016 Pazar saat 22.40'ta Tüpraş İzmit Rafinerisi Ham Petrol Ünitesi'nde bakım çalışması sırasında yangın meydana gelmiştir. Olaya müdahale eden rafineri teknik emniyet ekipleri yangını kontrol altına alarak, 23.45'de söndürmüşlerdir. İlk belirlemelere göre olayda bir çalışan hayatını kaybetmiş, 4 çalışan ise yaralı olarak hastaneye sevk edilmiş olup yaralıların sağlık durumları iyidir' denildi.

AA, DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın