Görüş Bildir
Haberler
TRT'de 'Namaz Kılmayan Hayvandır' Diyen İlahiyat Profesöründen Özür

etiket TRT'de 'Namaz Kılmayan Hayvandır' Diyen İlahiyat Profesöründen Özür

Ulaş
13.06.2016 - 22:03 Son Güncelleme: 14.06.2016 - 09:44

TRT'de katıldığı 'Ramazan Sevinci' adlı programda 'Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır' sözlerini sarf eden ve büyük tepki toplayan Prof. Dr. Mustafa Aşkar'dan yeni bir açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşam TRT yayınlanan 'Ramazan Sevinci' adlı programa katılan ilahiyat profesörü Mustafa Aşkar, sosyal medyada büyük tepki toplayan 'namaz kılmayan hayvandır' açıklamasında bulunmuştu.

Aşkar bugün ise, sözlerinin yanlış anlaşıldığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aşkar, 'TRT'de katıldığım Ramazan Sevinci Programında gayri ihtiyari maksadımı aşan ifadelerimden dolayı özür dilerim. Sözlerim yanlış anlaşıldı. Bunun dışında sözlerimden farklı ifadeler çıkaran, yorumlarda bulunanların ifadeleri ise kendilerin bağlar.' dedi.

TRT yayınlanan programda ayrıştırıcı ve aşağılayıcı ifadelere yer verilmesi siyasilerin de gündeminydeydi.

Programın sunucusu Serdar Tuncer'den açıklama

'Ramazan Sevinci' adlı programının sunucusu Serdar Tuncer de, tepki çeken sözler için açıklama yaparak söz konusu ifadelerin kabul edilemeyeceğini belirtti ve tepki gösterenlerin haklı olduğunu söyleyerek özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Onu TRT'ye çıkaran hayvandır, eşek oğlu eşektir'

'Onu TRT'ye çıkaran hayvandır, eşek oğlu eşektir'

CHP'li Engin Altay, TRT'deki ramazan programında Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın 'Namaz kılmayan hayvandır' açıklamasına yönelik, 'Ben Kuran-ı Kerim okudum. Hiç bir ayet de yok. Hadis de yok. Bana göre bu kişi meczuptur. Ama asıl onu TRT'ye böyle bir önemli yayın kuruluşuna çıkarıp böyle bir program yaptıran olsa olsa hayvandır, eşek oğlu eşektir. Ne söylediğimi bilerek söylüyorum' dedi.

'İnsanların dinlerini sorgulamak kimsenin hakkı değildir'

'İnsanların dinlerini sorgulamak kimsenin hakkı değildir'

HDP'li Baluken ise 'Bu bir nefret söylemidir. İnsanları dinlerine göre tabi tutmak ve o ayrım üzerinden hakaret etmek suçtur. Bunu en tepedeki kişi yaptığı için onu takip edenlerde yapıyorlar. Düşünün ki dünya nüfusunun yüzde 20'si Müslüman olsa, namaz kılmayan Müslümanları da katarsak yüzde 90'nına hakaret eden nefret söylemi ortaya koyan tutumla karşı karşıyayız. Şiddetle kınıyoruz insanların dinlerini sorgulamak kimsenin hakkı değildir' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
510
168
58
36
32
19
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

ulan senin ve senin gibiler gibi "insan" olacağıma hayvan olurum daha iyi.

Arda Bertan Ergül

Lan ülkede herkes işine gelmeyince sözlerim yanlış anlaşıldı diyor. Birader -_- ''Namaz kılmayan hayvandır'' gibi 3 kelimeden oluşan cümlenin nesini yanlış a... Devamını Gör

görüncek adam

Sıçmık özür dilerken bile pişkin pişkin konuşmuş.Hiç özür dilemek istediğini sanmıyorum.Yularını elinde tutanlar vermiştir talimatı.