Görüş Bildir
Haberler
TRT'de Denetimi Duyan Hasta Oldu

etiket TRT'de Denetimi Duyan Hasta Oldu

TRT Yönetim Kurulu’nda yer alan dört isim, kurumun mali hesaplarının denetlendiği TBMM KİT Komisyonu’na 'Hastayız' gerekçesiyle katılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dokuz kişilik TRT Yönetim Kurulu’nda bulunan üyelerden beşi, mali hesaplarının mercek altına alındığı TBMM KİT Komisyon toplantısına katılmadı. 

Hilal Kaplan’ın da aralarında olduğu dört kişinin, “Sağlık sorunları” nedeniyle rapor alarak toplantıya katılmadığı öğrenilirken CHP’li Atilla Sertel, “27 bin TL’yi ceplerine koyuyorlar ama böyle bir toplantıya gelince, hepsi birden hastalanıyor” diyerek tepki gösterdi.

Yalnızca 3 üye katıldı, AKP'li vekil "mevsimsel" dedi

Yalnızca 3 üye katıldı, AKP'li vekil "mevsimsel" dedi

TBMM KİT Komisyonu’nda TRT’nin denetim raporu görüşüldü. Toplantıya, TRT Yönetim Kurulu üyelerinin “hastalık” gerekçesiyle katılmamaları tartışma yarattı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre TBMM KİT Komisyonu toplantısına TRT yönetim kurulu üyelerinden Hilal Kaplan, Meryem Atlas Çetin, Atakan Yılmaz, Oğuz Göksu hastalık mazereti bildirerek katılmadı. 

KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, toplantıya sadece üç üyenin gelmesini eleştirerek, “Şu anda Yönetim Kurulundan üç kişi var. TRT, kendi kurumunda bile toplantıyı beş kişi olmadan yapamaz. Nerede bu Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri?’’ diye sordu. 

Sertel’in sorusu üzerine TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, “Yönetim Kurulu Başkanımız yolda, beş dakikaya geliyor” deyince toplantıya ara verildi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak gecikmeli olarak TBMM’ye ulaştıktan sonra toplantıya devam edildi.

CHP’li Sertel, kendisine ulaşan mazeret dilekçelerini de toplantıda okudu. TRT Yönetim Kurulu üyelerinden Meryem Atlas Çetin’in aniden hastalanarak rapor aldığı, Hilal Kaplan’ın da aynı gün hastalık gerekçesiyle rapor aldığı belirtildi.

Benzer şekilde Atakan Yılmaz ve Hasan Öymez’in de “Ani gelişen rahatsızlıkları” nedeniyle toplantıya katılamadığı bildirildi. 

AKP Milletvekili Polat Türkmen, TRT’nin dört yönetim kurulu üyesinin aynı gün rahatsızlanmasına yönelik, “Mevsimsel” yorumu yaptı.

"27 bin TL’yi ceplerine koyuyorlar ama..."

"27 bin TL’yi ceplerine koyuyorlar ama..."

Sertel ise yöneticilerin, “Aniden rahatsızlandık” diyerek toplantıya katılmamasını eleştirerek, şunları kaydetti:

“Yönetim kurulu toplantıları üç ayda bir oluyor ve bu arkadaşlar da 2021 yılı için baktığımızda toplantı başına değil, ayda 9 bin TL alıyorlar ve toplamda üç ayda bir toplanıyorlar, 2021 yılı itibarıyla 27 bin TL’yi ceplerine koyuyorlar ama böyle önemli bir toplantıya gelince, hepsi birden hastalanıp rapor alıyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
123
73
16
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orçun Kaynardağ

raporları ömürlük değil. bittiğinde gidin eninde sonunda girecekler.

Equal

İddia ediyorum ki, devlet çatısı altında böyle sömürülen ve balçıklaşan kurumlardaki bu hak yiyenler, işini namusuyla yapan herhangi bir denetçiye 5 dakikada... Devamını Gör

Emre yegül

kanı bozukların tüm mal varlığına el koyun günü geldiğinde. biz bu vatan haini asalakları beslemek zorunda mıyız?