Görüş Bildir
Haberler
Tribün Kapatma Cezası Kalkıyor, Seyirciye Ceza Yolda

Tribün Kapatma Cezası Kalkıyor, Seyirciye Ceza Yolda

Batuhan
12.05.2015 - 10:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, tribün kapatmayı kaldıracaklarını belirterek, “Olayı yapan seyirci cezayı çekecek. Kulüplere uygulanan para cezasını da aşağıya çekmeye çalışacağız” dedi.

Yıldırım Demirören, gelecek sezondan itibaren yeni bir uygulamaya gideceklerini ve tribün kapatmayı kaldıracaklarını duyurdu.

Türk futbolunun patronu, “Futbolumuzda tartışılan iki konu var. Saha kapatma ve tribün kapatma. Saha kapatmayı kaldıramayız. Çünkü sahaya girme ve bunun gibi şeyler olunca saha kapatmak zorundasınız. Bu sezon tribün kapatmayı uyguladık. Tribünü boşalttığınız vakit orası yine göz bozuyor. Yaptığımız çalışma o tribüne yeni kişiler almayı sağlıyor. Bundan böyle olayı yapan cezayı çekecek, tespit edilecekler ve tribünlerden uzaklaştırılacaklar. Kulüpler de oradan yine bilet satıp para kazanacak” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı, “Bu işleyecek. Çünkü e-bilet ve passolig oturdu artık. Bununla birlikte kulüplere verilen para cezaları da azalacak. Bunları aşağıya çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kavga ortamının sponsorların kaçmasına neden olduğunu vurgulayan Başkan Demirören, “Sayın Murat Ülker’in sponsorluktan çekilebiliriz açıklaması son derece doğruydu. Sponsorlar artık kaçıyor. Futboldaki kavga ortamı sponsorları bozuyor. Biz bir marka değeriyle yaşıyoruz. Bunun yükselmesi sadece futbolla olmuyor. Saha dışının da kusursuz olması lazım. Ülkemizde büyük takımlarımızın dahi forma sponsorları yok. Giderler gelirleden çok fazla. Zaten mali sıkıntılar var. Bir de sert demeçlerde kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bunu hep beraber engellememiz lazım” dedi. 

Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0