Görüş Bildir
Haberler
Trabzon’da Afrika Kupası Provası

etiket Trabzon’da Afrika Kupası Provası

Hayri Cem
17.09.2023 - 23:55 Son Güncelleme: 19.09.2023 - 21:58

Galip takım alkışlanır. Ben de Trabzonspor’u kutlayarak yazıma başlıyorum.

Beşiktaş’ta bir zamanlar Başakşehir sendromu yaşanıyordu; şimdi de Trabzonspor sendromu başladı.

2017’den beri oynan on dört maçın üçünü Beşiktaş kazanmış, altısı berabere bitmiş, beşini Trabzonspor kazanmış. Son üç yılın sonuçlarına baktığımızda ise oynanan sekiz maçın sadece birini Beşiktaş, üçünü Trabzonspor kazanırken, dört maç berabere bitmiş. 

Bu da geçer Ya Hû demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Benim anlamadığım birkaç konu var:

Benim anlamadığım birkaç konu var:

Birincisi ilk on birde sahaya çıkan takım Afrika elemeleri başladığında sahada olacak takım. Dolayısıyla biz bu filmi tekrar tekrar seyredeceğiz.

Bu platformda, 31 Temmuz 2023 tarihinde yazdığım yazıda, bu konuya dikkati çekmiştim. Ocak ve Şubat aylarında oynanacak Afrika elemelerine, Amartey, Coley (Gambia Milli takımı), Onana, Abou Bakar (Kamerun Milli Takımı), Ghezzal (Cezayir Milli Takımı), Masuaku, Muleka’nın (Kong Milli Takımı) katılacaklarını yazmıştım. Bir de bu kadroya Fildişi Sahili’nde oynayan Bailly katıldı. 

Bu kadro neredeyse Beşiktaş’ın omurgası. Bunlarsız kadronun neler yapacağını Trabzonspor maçının ilk yarısında gördük. 

Enseyi karartmayalım diyorum ama eldeki malzeme bu ve bu malzemeden de iyi yemek çıkmıyor. 

Anlamadığım bir diğer konu da kurtarıcı olarak yedekte bekleyen oyuncuların ikinci yarıda oyuna alınması. Bu konu sadece Şenol Güneş’le ilgili değil; pek çok hoca böyle yapıyor.

Bir futbolcu kadroya girmişse oynayabilir demektir. Sakatlıktan çıkmış ya da tam form tutmamışsa elbette 90 dakika oynatmazsınız. Ama iş işten geçtikten sonra bunları oyuna alıp, zorlanmanın nedeni nedir bir türlü anlamıyorum.

İlk devre bu as oyuncularla başlarsın, skoru garantiye aldıktan sonra yorulanı, performansı düşeni çıkartırsın.

Trabzonspor maçında, ikinci yarı oyuna giren oyuncular ilk yarıda oyuna başlasalardı skor daha başka olabilirdi.

Beşiktaş takımı kaleye dik gidemiyor. Oyunu kurucu bir 10 numara eksikliği bas bas bağırıyor. Abubakar’ın alternatifi Cenk olmamalı. Cenk uzun zamandır santrafor oynamıyor. Bu takıma iyi bir ikinci santrafor lazım. Abubakar’ın sakatlanmaması için dua etmekte yoruldum artık.

Oluşturulan bu kadronun ligi şampiyon bitirmesi çok zor. 

Bu sezonu unut, seneye bakarız da diyemeyiz; zira bu kadronun çoğunluğu ile üçer yıllık sözleşmeler yapıldı. Yapılan yanlış transferlerle önümüzdeki üç sezonu da riske atmış olduk.

Yeni transferlerden en az üçünün yeni birer ‘Lens vakası’ olacağını düşünüyorum. Üstelik bu yeni transferle verilen ücretler de GS ve FB’nin aldığı yeni oyuncuların ücretlerinin altında da değil.

Son sözüm; Beşiktaş’ta değişim şart. Üstelik bu değişim sadece yönetimi değil, tüm profesyonel kadroyu da kapsamalı.

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
10
4
2
1
0
0