Görüş Bildir
Haberler
Tottenham - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Tottenham - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
03.10.2014 - 05:08 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 09:31

Beşiktaş her şeyi doğru yaptı - Metin Tekin

Beşiktaş dün gece Tottenham karşısında çok doğru bir oyun oynadı...

Gerek savunmada gerek hücumda, açılırken ve kapanırken doğru zamanda ve çok doğru şekilde oynadı. İlk 11'de forma giyen Sosa'yı da çok beğendim. Arjantinli oyuncu performansı ve güzel paslarıyla dikkat çekti. Tabii devamlılığını beklemek lazım.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fıttır(t)ırsın! - Ali Ece

Beşiktaşlı futbolcular, Arsenal maçından beri ilk kez % 100 sahici futbol zeminine ayak basınca, maça yağmur dinince oyun parkına gelen çocuğun ekstra hevesiyle başladılar. Henüz 2. dakikada ilk net gol pozisyonunu buldular. Olcay orada topu biraz daha sürüp kale ve kaleciye daha yaklaşınca plase yapsaydı, çok daha doğru bir vuruş olurdu ancak Asteras maçından beri başta Olcay tüm takıma yayılan “mesafe tanımaksızın (!)” plase vurma tutkusu, Beşiktaş’ın maçın hemen başında büyük bir avantaj yakalamasına engel oldu.

Devamı...

Bu Beşiktaş'a 1 puan çok az - Güntekin Onay

Beşiktaş bir futbol takımının, bir deplasman maçında girebileceği gol pozisyonlarını fazlasıyla buldu. Sadece pozisyon bakımından değil, oyun olarak da hiçbir bölümde Tottenham'dan geri kalmadı. Kalesinde hiç gol pozisyonu vermeden ekstra bir gol yedi.

Devamı...

Türkiye için futbol vakti! - Cem Dizdar

Bizim ülkede oynanan futbol hepimizi yanıltıyor ve bu oyunu yanlış anlamamıza neden olduğu gibi çoğumuzu oyundan da uzaklaştırıyor. Yapılması gereken bu denli basit; oynayacaksın... Yenersin, yenilirsin o ayrı. Beşiktaş dahil Avrupa’ya çıkan tüm takımlar yener/yenilir her maçta çok kıymetli işler yapıyorlar. Avrupa’ya çıkınca gözle görülür biçimde bir düzen tutturulmasının nedeni kendi oynama biçimleri olduğu kadar rakibin oynama düzeni ve arzusu. Böylece ortaya bizim buralarda hasret olduğumuz izlenir bir ‘futbol karşılaşması’ çıkıyor.

Devamı...

Benim kahramanım o değil - Atilla Gökçe

Sonuç, neresinden bakarsanız güzeldir. Şahane değildir, muhteşem değildir... Yine de iyidir. Kalenize gelen ilk şutta rakibe gol hediye ediyorsanız, oyunun büyük bir bölümünde rakibe üstünlük sağlıyor, mücadeleyi elden bırakmıyorsanız... Üstelik en az on-oniki kez gol pozisyonuna girebiliyorsanız galibiyeti kaçırdığınız için üzülmelisiniz.

Devamı...

Mükemmel organizasyon - Mehmet Demirkol

Beşiktaş, Asteras maçında olduğu gibi Londra’da da sağlam bir planla sahadaydı. İkinci bölgede birbirlerine yakın duran Olcay ve Gökhan, Demba Ba’yı beslemek konusunda iyi kurgulanmış, bir de üzerine Sosa eklenmişti. Sosa, basit oynamayı sanat haline getirmiş çok etkili bir oyuncu. Oyun yönünü değiştirmede, savunmadan hızlı çıkışlarda, ezbere ve etkin bir oyunla Beşiktaş’a kademe atlatır. 

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her kuşun eti yenmez - Şansal Büyüka

Beşiktaş bu maçı kaybetseydi, bundan sonra futbolun adaletine inanmazdım... Futbolun kitabı, böyle bir oyunun karşılığını mağlubiyet yazsaydı, inanın o kitabı okumazdım... Öyle bir maç oldu ki, tıpkı Nasrettin Hoca’nın hikayesi gibi... Eşeği kaybettik, oyunun bitimine iki dakika kala bulunca sevindik...

Devamı...

Kaçırma yarışı - Feyyaz Uçar

Olcay, kendi pasına yetişip pozisyona giriyorsun. Sağında solunda kimse yok. Olsa sobeleyeceksin. Plasen auta gidiyor. Sosa bol soslu gol pasını vermiş. Neredeyse arka direğe çarpacaksın. Ayağının burnuyla dürtüyorsun. Kalecinin kramponunu sıyıran top kornere gidiyor. Yazık değil mi? Pozisyonlar net. Netice brüt. Vergileri düşünce tabelada gol yok. Bul boş bir duvar, çiz kaleyi, vur topu. Vur gelişine vur gidişine ayağın alışsın. Hadi Olcay golcü değil, peki Demba Ba’nın kaçırdıklarına ne demeli.

Devamı...

Fark olmalıydı - Turgay Demir

Premier Lig temposunda oynanan ilk 45'te Beşiktaş'ın üç, Tottenham'ın yarım pozisyonu vardı ama soyunma odasına onlar 1-0 önde gitti. Bunun sebebi o ana kadar doğru düzgün top gelmeyen Tolga'nın oyundan kopması, dalgınlığı ya da uyumasıydı.

Devamı...

Söke söke 1 altın puan! - Ahmet Çakır

Galatasaray ve Trabzonspor’la yaşadığımız yıkıcı kayıpların ardından umudumuz Beşiktaş olmuştu. Avrupa Kupalarında alınacak her puanın ne kadar büyük önem taşıdığını artık herkes öğrendi. Siyah Beyazlı takımın sonuna kadar hakettiği ve bir bakıma söke söke aldığı deplasmandaki tek puanı da altın değerinde görüyoruz.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0