Görüş Bildir
Haberler
Thodex Vurguncusu Özer, İlk Savunmasında Neler Söyledi?

Thodex Vurguncusu Özer, İlk Savunmasında Neler Söyledi?

Ulaş
12.06.2023 - 15:54

Thodex kurucusu Fatih Özer, tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Özer, mahkemeye heyetine 'Bana kumpas yapıldı' dedi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex kurucusu nisan ayında Türkiye'ye getirilmişti.

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex kurucusu nisan ayında Türkiye'ye getirilmişti.

7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada Özer ilk kez savunma yaptı.

7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada Özer ilk kez savunma yaptı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına Özer ve 5 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. Bazı müştekiler avukatlarıyla salonda hazır bulundu. Özer kimlik tespitinde bekar olduğunu, lise mezunu ve şu an işsiz olduğunu ifade etti. Daha önceki işinin sorulması üzerine Özer, şirket yönettiğini ve aylık gelirini hatırlamadığını söyledi. Özer savunmasını daha önce hazırladığı metini okuyarak yapacağını belirtti.

"Ben kimseyi dolandırmadım..."

"Ben kimseyi dolandırmadım..."

Faruk Fatih Özer savunmasına Thodex sitesinin nasıl kurulduğundan bahsederek başladı. Özer, “Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Bana kumpas yapıldı. Ben bir şirket kurmuştum ve şirketim hacklendi. E-ticaret yaparak ticaret hayatıma bu şekilde başladım.

İlk kuruluş amacımız e-ticaret yapmaktı. E-ticaretle uğraştığım için kripto para dikkatimi çekti. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim. Bünyeme kattığım yazılımcılarla mobil işlemlere başladım. Kripto para borsası kurmak için tüm hayatım dijital dünyayla iç içe girdi. Rakip şirketlere de baktığımda eksik olduklarını fark ettim ve bu alanda büyümeye karar verdim.

Şirketimdeki yazılımcılarla birlikte yazılımcı şirkette yaptığım satın alma sözleşmesini sunuyorum. 14.09.2017'de Şişli’de bir coin şirketi 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kurdum. İstanbul Ticaret Odası'ndan aldığım belgemi de sunuyorum. Thodex sitesine giren kullanıcılara aydınlatma metni sunuluyordu. Siteye üye olan kişilerin kimlik bilgileri ve istenilen görselle birlikte kişinin doğru kişi mi olduğu belirleniyordu.

Sitenin alım satımı sitenin arka planındaki sistemden yapılıyordu. Kullanıcılar satın alma ve satma işlem komutu verdiğinde sistem liste sırasına alır, ardından her işlemde komisyon parası alırdı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

20 Nisan 2021'de 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçan Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilmiş, kırmızı bültenle aranan Özer 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanmıştı.

Türkiye Özer'in iadesini istemiş, yerel mahkeme talebi reddetmişti. Daha sonra Arnavutluk Yüksek Mahkemesi de Özer'in iadesini onaylamıştı. Özer 20 Nisan'da Türkiye'ye iade edilmişti. 

Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
7
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ismail h.

ne yapsın adam bu kadar keriz bi ülkede toplanmış adamda gereğini yapmış ... milletimiz zaten hertürlü dolandırılıp soyuluyorki

Mehmet Alp Ertürk

Hayır halk masum kripto paralara girmek suç değil adam dolandırıcı kripto para işine girmek cahillik değil.

zubarak

buna kesin biri çöktü kullandı, böyle apaçık şekilde kaçarak yakalanacağını bile bile kimsenin kendini yakması mantıklı gelmiyor bana. Çok planlamış olsa 1 g... Devamını Gör

Putler

Bencede, Arnavutluğa kaçması, orada saklanmaya çalışmasından belli. Türk hükümeti Arnavutlukta etkin, yakalanacağı çok belli. Muhtemelen gizli bi ortağı var,... Devamını Gör

böyle konularda iş bitirme odakliyiz ama kaçış planımız yok onun için bize milyoner sabıkalı diyorlar .daha fazla ar-ge ve danışmanlık için bizimle iletişime... Devamını Gör

Putler

Aynen, geçenlerde ABD'de 100 milyon dolar vurup, ömrünün geri kalanını siyahi cengolarla mahpusta birlikte geçirecek Türk gibi.