Görüş Bildir
Haberler
TFF'den Futbol Hakeminin Reina Saldırısının Ardından Yaptığı Paylaşıma İnceleme

TFF'den Futbol Hakeminin Reina Saldırısının Ardından Yaptığı Paylaşıma İnceleme

Onedio Medya
02.01.2017 - 11:05 Son Güncelleme: 02.01.2017 - 12:45

Türkiye Futbol Federasyonu, 39 kişinin can verdiği Reina saldırısının ardından sosyal medyada 'Noldu noel babanız hep hediye getirecek değil ya... İçtiğiniz rakı, biralar belki öbür tarafta şefaatçiniz olur dermişim avucunuzu yalayın' şeklinde paylaşım yapan Kütahya il hakemi Süleyman Belli hakkında inceleme başlatıldığını ve düzenlenecek rapor doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebileceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağlı Kütahya il hakemi Süleyman Belli'nin, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'deki eğlence mekânı Reina'da düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından sosyal medyada yaptığı paylaşım tepki çekti.

Belli, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda 'Noldu noel babanız hep hediye getirecek değil ya... İçtiğiniz rakı, biralar belki öbür tarafta şefaatçiniz olur dermişim avucunuzu yalayın' ifadelerini kullandı.

'İncelenecek ve düzenlenecek rapor doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebilecektir'

'İncelenecek ve düzenlenecek rapor doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebilecektir'

Tepkilerin ardından TFF'den açıklama geldi. 

Hakemlerin futbol camiasını küçük dürüşecek tutum sergilemesi ve milli, ahlâki, sportif kültüre aykırı paylaşımlarda bulunmasının lisans iptaline varan disiplin yaptırımlarına tabi olduğu belirtilen açıklamada, hakem Belli'nin yapılacak incelemenin ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebileceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Medyada yer alan ve TFF'ye bağlı bir il hakeminin sosyal medya hesabından 1 Ocak 2017 günü yaptığı iddia edilen bildirimler, kamuoyunda haklı tepkilere neden olmuş, olayla ilgili Federasyonumuz tarafından yapılan işlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Hakemlerin, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergilemesi, sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunması lisans iptaline varan disiplin yaptırımlarına tabidir.

İl hakeminin gerçekleştirdiği iddia edilen fiil, Futbol Disiplin Talimatı uyarınca, Merkez Hakem Kurulunca incelenecek ve düzenlenecek rapor doğrultusunda söz konusu kişi disiplin kuruluna (AFDK) sevk edilebilecektir.'