Görüş Bildir
Haberler
Tente Faciasında Yaralanan Kadının Diyanet'ten Kazandığı Tazminata Engel: 'Devlet Malı Haczedilemez'

etiket Tente Faciasında Yaralanan Kadının Diyanet'ten Kazandığı Tazminata Engel: 'Devlet Malı Haczedilemez'

Emre Ordu
01.02.2019 - 02:19 Son Güncelleme: 01.02.2019 - 08:32

2 yıl önce Ataköy'de camide düşen tentenin altında kalarak yaralanan Avniye Gündoğdu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine açtığı davada kazandığı 150 bin TL tazminat, İstanbul 33’üncü İcra Müdürlüğü’ne takıldı. Önceki ‘kabul’ kararından dönen müdürlük, “Diyanet’in hesapları devlet malıdır, haczedilemez” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Avniye Gündoğdu (77) 10 Ocak 2017’de Ataköy 5’inci Kısım’daki Ömer Duruk Camii’nde çöken tentenin altında kaldı. 3 kişinin öldüğü olay sırasında yaralanan Gündoğdu, 20 gün tedavi gördü. Bu sırada Diyanet’e karşı tazminat davası açıldı.

Davayı kazandı, haciz ihbarnamesi bankalara gönderildi

Davayı kazandı, haciz ihbarnamesi bankalara gönderildi

İstanbul 9’uncu İdare Mahkemesi, Gündoğdu’ya 98 bin TL maddi, 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de geçen 15 Ocak’ta onadı.

Karar sonrası tazminat tutarı işleyen faiz ve yargılama gideri dâhil olmak üzere 240 bin TL olarak icraya konuldu. İstanbul 33’üncü İcra Müdürlüğü talebi kabul etti. Haciz ihbarnamesi bankalara gönderildi.

Diyanet'in avukatları haciz kararına itiraz etti

Diyanet'in avukatları haciz kararına itiraz etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamu bankalarının birinde Diyanet’in 228 bin 230 lirasına bloke konuldu. Banka, blokenin konulduğunu icra müdürlüğüne bildirdi. 10 Ocak’ta bloke konulan paranın icra müdürlüğünün hesabına gönderilmesi istendi.

Paranın hesaba gelmesi beklenirken Diyanet’in avukatları hesaba haciz kararına itiraz etti.

İcra Müdürlüğü ilk kararının tersi yönünde hüküm verdi

İcra Müdürlüğü ilk kararının tersi yönünde hüküm verdi

İstanbul 33’üncü İcra Müdürlüğü, yapılan itiraz sonrası 22 Ocak günü yeni bir karar verdi. Kararda “Borçlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesapları devlet malları sayılmakta. Bu nedenle İcra İflas Kanunun 82/1 maddesi gereği haczi caiz olmayan mallardandır” denildi. Müdürlüğün daha önce verdiği haczin kaldırıldığı da bildirildi. 

Gündoğdu’nun avukatı Ersan Taştekin “Müvekkilim ‘Adalet duygum zedelendi’ diyor. İcra müdürlüğünün haczi kaldırma yetkisi yok. İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi’ne salı günü itiraz ettik” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
127
20
8
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pew Pew Pew

3 kişi ölmüş bi yandan da tazminat vermekten aciz 7.7 milyar TL bütçeli ne boka yaradığı belli olmayan bir diyanet. Yorum yapılacak pek te bir şey yok.

Cüneyt Arslan

Ulan madem devletin malı ne diye sırf sakallı cübbeli diye yediriyorsunuz diyanetin paralarını sahte şeyhlere hocalara? Ben de onları helal etmiyorum. O para... Devamını Gör

yeldas

aman diyanetin parasına dokunulmasın ! onca parayla ne halt ettiklerini bi türlü anlamadığım bi kurum zaten...