Görüş Bildir
Haberler
Temel Kotil'in Hayatı ve Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler: TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Kimdir?

Temel Kotil'in Hayatı ve Kariyeriyle İlgili Merak Edilenler: TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Kimdir?

Elif
14.04.2023 - 13:15

Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi Genel Müdürü Temel Kotil, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen isimlerden biri. Türk Hava Yolları'nda pek çok pozisyonda çalışan Kotil'in hayatı ve kariyeri ise merak ediliyor. Yurt dışında çeşitli üniversitelerde profesör olarak bulunan yaşamı boyunca birçok ödül de aldı. Peki Temel Kotil kimdir, nereli, nerelerde çalıştı? İşte Temel Kotil'le ilgili merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temel Kotil Kimdir?

Temel Kotil Kimdir?

Temel Kotil, 3 Aralık 1957 yılında Rize'nin Gündoğdu ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği bölümünde eğitim aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gitti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Ann Arbor kentinde Michigan Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek lisans çalışmalarında bulundu. Daha sonra aynı üniversitenin Makine Mühendisliği bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. 1991 yılında ise Makine Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı.

Temel Kotil'in Akademik Kariyeri

Temel Kotil'in Akademik Kariyeri

Temel Kotil, 1991 yılından 1993'e kadar İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde bulunan Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kurucu yöneticisi olarak görev aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde doçent ve yardımcı doçent olarak dersler verdi. Daha sonra aynı fakültede bölüm başkan yardımcılığına getirildi. 1993 ve 1994 yılları arasında ise İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde dekan yardımcılığı yaptı.

llinois Üniversitesinde misafir profesör olarak bulunduktan sonra, Advanced Innovative Technologies isimli üniversitede Araştırma ve Mühendislik Bölüm Başkanlığında bulundu.

Temel Kotil Nerelerde Çalıştı?

Temel Kotil Nerelerde Çalıştı?

Bir dönem İBB'nin Araştırma, Koordinasyon ve Planlama Daire Başkanı olarak çalıştı. Amerika'dan geldikten sonra, Türk Hava Yolları'na 2003 yılında Teknik Genel Müdür olarak girdi. 

2005 senesinde ise firmanın Genel Müdürlüğüne yükseldi. Bir yıl sonra Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyelerinden biri oldu. 2010 yılında Avrupa Havayolları Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Kotil, 2014 sonra AEA'nın Başkanı olarak görev aldı. Türk Hava Yolları'ndan 2016 senesinden ayrıldı.

2016 yılından beri TUSAŞ Genel Müdürü olarak görev alan iş insanı, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde akademisyenlikte yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın