Görüş Bildir
Haberler
Tel Aviv Saldırısının 'Bedeli': 83 Bin Filistinli'nin İsrail'e Girişi Yasaklandı

Tel Aviv Saldırısının 'Bedeli': 83 Bin Filistinli'nin İsrail'e Girişi Yasaklandı

İsrail'de dün düzenenen bir saldırıda dört sivilin yaşamını yitirmesi üzerine 83 bin Filistinli'nin ülkeye giriş izinleri askıya alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'in Tel Aviv şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde dün gece iki Filistinli'nin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı.

Olay sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri saldırganları kısa sürede yakalamış ve saldırıyı gerçekleştirenlerin Filistin'in El Halil bölgesi yakınlarında bulunan Yatta köyünden iki kuzen olduklarını açıklamıştı.

Batı Şeria'yı kontrol eden Filistin yönetimi olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, Gazze Bölgesi'ni yöneten Hamas ise saldırıyı 'kahramanca' olarak niteleyen bir bildiri yayınladı fakat üstlenmedi.

Saldırıdan kısa süre sonra olay yerini ziyaret eden Başbakan Benyamin Netanyahu ise olayı 'vahşi bir cinayet ve terörizm' diye niteledi, işbirlikçilerin bulunması ve yeni saldırıların önlenmesi için polis, ordu ve istihbarat birimlerinin yoğun faaliyetlere girişeceklerini belirtti.

83 bin Filistinli'ye giriş yasağı

83 bin Filistinli'ye giriş yasağı

Öte yandan İsrail saldırı sonrası 83 bin Filistinli'nin İsrail'e girişini askıya aldı.

Her gün çalışmak, akrabalarını ziyaret etmek, uluslararası havaalanından yurtdışına seyahat etmek ya da Mescid-i Aksa'da dua etmek için binlerce Filistinli İsrail topraklarına geçiyor.

Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin babası olan Ahmed Musa Mahmara, yaşananlar karşısında şaşkın olduğunu söylüyor.Baba Mahmara oğlunun hiç bir politik gruba bağlı olmadığını belirtiyor:

“Böyle bir haberi almak tabii ki çok zor. Oğlum hiçbir gruba bağlı değildi. Fakat hapiste iki amcası var ve bunlardan biri 1 kez diğeri de 7 kez müebbet hapis cezası mahkumu. Yine de bunu beklemiyorduk. Oğlum çok genç. 4 yıldır Ürdün’deydi döneli 5 ay oldu. Bir politik gruba bağlı değildir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıkıma hazırlık

Yıkıma hazırlık

İsrail ordusu olay sonrasında saldırganların yaşadığı bildirilen Yatta köyüne girdi. Acil durumlar hariç köye giriş ve çıkışlar durduruldu.

İsrail medyası, saldırganların evlerini yıkma sürecinin ilk adımı olarak evlerin ölçüsünün alındığını duyurdu.

Ekim ayından beri düzenlenen silahlı ve bıçaklı saldırılarda 33 kişi İsrailli yitirdi.

Aynı dönemde 200'den fazla Filistinli de hayatını kaybetti. İsrail bunlardan çoğunun saldırganlar olduğunu söylüyor.

BBC Türkçe,Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
19
17
12
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Ya işte devlet dediğin böyle olur.Düşmanı gördüğünü her türlü ezer...

haruntop

Adamların canı kıymetli senin benim gibi değil.Her gün tavuk gibi ölüyoz amk.

Ewok The Hutt

83 bin filistinliyi öldürmediklerine dua etsinler bence.

Eren Gezer

Aslında bütün kötülüklerin başı Filistinliler. Zamanında Yahudiler'i topraklarından sürmeselerdi, Yahudiler Mısır'a gitmeyecek, taşkınlık yapmayacak ve Mısır... Devamını Gör