Görüş Bildir
Haberler
Teknolojik Ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Teknolojik Ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

22.03.2014 - 10:56 Son Güncelleme: 22.03.2014 - 14:59

Teknolojik ürün alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Teknolojinin son sürat bir hız ile hat safhalara ulaştığı şu günlerde her gün binlerce yeni teknolojik ürünler alınmaktadır. Teknolojik ürün satışlarında cep telefonu ve bilgisayar satışları ilk sırayı almaktadırlar. Bunları televizyon,tablet,fotoğraf makineleri,beyaz eşyalarev aletleri... takip etmektedir.

Teknolojik ürünler ne kadar hayatımızda önemli ise onların alımı satımı da bir o kadar önemli olmalıdır. Çünkü hem alıcı hemde satıcı kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederek kendini en karlı biçimde ortaya çıkarmak istemektedir. Teknolojik ürünlerin alımı ve satımında ilk dikkat çeken etken ya da alıcı ve satıcıların ilk dikkat ettiği etken markadır. Her kategorideki ürünlerin yüzlerce marka ve modelleri vardır.

   Hangi ürünü alırsanız alın karlı çıkmak için dikkat etmeniz gereken maddeler vardır. Bu yazımda sizlere bir alıcı gözünden 'Teknolojik ürün alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?' konusunda bilgi vermeye çalışacağım.

 Araştırma ve Karşılaştırma Yapılmalı 

   Teknolojik ürün alırken ilk dikkat edilmesi gereken maddemiz 'Araştırma' ve 'Karşılaştırma'dır. Herhangi bir mağazaya gidip satış görevlileri ile veya oradaki bilgilendirici yazılara bakarak ürün asla alınmamalıdır. Farklı mağazalardaki satış görevlileri ile görüşüp oradaki bilgilendirici yazıları da incelemek gerekiyor. Satış görevlileri ile yapacağınız görüşmede ürünün özellikleri,kullanımı,montajı gibi konuların yanında ürünün eksi yönlerini de sormanız sizin için önemli olacaktır. Zira hiç bir ürünün eksiksiz yanı yoktur. Satış görevlisine ürünü daha önce alan kullanıcılardan yelen yorumları düşünceleri ve önerileri de sorabilirseniz sizin ürün hakkındaki bilgileriniz artacak kafanızda oluşan düşünce şekillenecektir. Ek olarak da internetin bize sunduğu nimetlerden forumları ve blogları kullanmak bizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Kaliteli ürüne...Forumlardaki veya bloglardaki yetkili ve kullanıcıların yorumları da kafanızdaki düşünceye etki yapacaktır. Onların görüşlerini de ele almalısınız.

   Son olarak belirlediğiniz ürünün fiyat karşılaştırmasını da yapmalısınız. Hangi mağaza ve satış merkezlerinde kesenize uygun ise orada almalısınız. Burada ekstra bir not daha düşmek istiyorum. Fiyatında çok büyük farklar olan ürünleri alırken iyi değerlendirmelisiniz.Çünkü herhangi bir hile,defo,atraksiyon ile karşılaşabilirsiniz.

  İki veya daha ürün arasında kalmış iseniz yukarıda da belirttiğim gibi forum ve bloglardan yararlanarak bu karşılaştırma konusunda bilgi alabilirsiniz.

  Araştırma ve karşılaştırma yapıp ürüne karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken bir kaç madde daha vardır. Onları da şöyle sıralayabiliriz:

 1.Ulusal ve uluslararası belgeri (TSE,ISO,CE) gibi olan ürünleri tercih etmeniz ürünün güvenirliği açısından önemlidir.

 2.Karar verip alacağınız ürünün servis ve montaj sistemleri hakkında detaylı bilgi edininiz. Yaşadığınız çevrede ürününüzün servisinin şubesi olup olmadığını sorup öğreniniz. Zira herhangi bir sorun ile karşılaştığımızda ek bir sorun daha yaşamak istemeyiz.

  3.Markası tanınmayan ve yedek parçası bulmakta güçlük çekeceğiniz ürünleri ikinci plana atınız. Hatta almamaya çalışınız.

  4.Garanti süresine ve garanti süresince oluşacak sorunları gözden geçiriniz. Bir çok ürün bozulma kırılma gibi durumlarda servislerden kullanıcı hatası nedeni ile kullanıcıya tamir edilmeden gönderilmektedir.

5.Buzdolabı,klima gibi ürünleri alırken A sınıfı enerji belgeli olmasına dikkat ediniz. Özellikle bir çok buzdolabı yüksek oranda elektrik harcamaktadır. Bu da elektrik faturalarına ağır bir şekilde yansımaktadır.

Kaynak: http://yuruyengemi.blogspot.com.tr/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
13
12
11
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın