Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Devleri, Şifreli E-Posta İçin Güçlerini Birleştirdi

Teknoloji Devleri, Şifreli E-Posta İçin Güçlerini Birleştirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft, Yahoo, 1&1 Mail&Media Development, Google, Comcast ve Linkedin gibi teknoloji devleri, güvenli bir e-posta hizmeti için güçlerini birleştiriyor.

Teknoloji devlerine göre, internetteki kötü niyetlilerle mücadele edebilmenin ilk yolu, e-postalarda kullanılmaya devam eden SMTP güvenlik protokolünün güncellenmesinden geçiyor. Günümüzde güvenlik açısından son derece zayıf hale gelen SMTP protokolü artık daha güvenli olacak.

E-postaların gidişini engellemek ve gönderileceği sunucuyu değiştirmek için çabalayan kötü niyetlilerin önüne geçmek için yapılacak olan bu güncelleme, ‘gönder’ tuşuna bastığınızda e-postanın gideceği adresin otomatik olarak sorgulanmasını ve şifrelemenin uyuşması halinde başarılı bir şekilde gitmesini sağlayacak. Eğer o sırada küçük de olsa bir tehdit algılarsa, e-posta gönderilmeyecek ve gerekli bilgilendirme e-posta sahibine gösterilecek.

Dünyadaki en büyük firmaların başlattığı bu çalışma, bizi daha güvenli bir e-posta sistemine kavuşturacak, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyoruz.

Kaynak: http://thenextweb.com/dd/2016/03/20/m...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın