Görüş Bildir
Haberler
Tecavüzcüsünü Öldüren Bir Kadına Daha Müebbet

Tecavüzcüsünü Öldüren Bir Kadına Daha Müebbet

Onedio Medya
27.03.2015 - 20:29 Son Güncelleme: 27.03.2015 - 21:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de tecavüz ve taciz suçlularına, kadın katillerine akıl almaz indirimler verilirken tehdit ve şantajla kendisine defalarca kez tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım’a, önceki gün hiçbir indirim uygulanmaksızın müebbet hapis cezası verilmişti. Benzer bir karar bugün de Kastamonu’dan geldi.

İnebolu’da 2013 yılında kendisine tecavüz eden 34 yaşındaki Murat Çodur’u öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 24 yaşındaki N.M.’ye, müebbet hapis cezası verildi.

N.M. 23 Aralık 2013’te Çodur’u 60 yerinden bıçaklayarak öldürmüş, vücudunun bir kısmının da yakmıştı. N.M., sorgusunda Çodur’u kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü itiraf ederken, cinayette bir başka şüpheli E.C. adlı kişinin de tacizine uğradığını söylemişti.

Olayın ardından N.M. ‘kasten adam öldürme‘, E.C. ise ‘cinsel istismar‘ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ancak E.C., ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mahkemeden indirim yok

Mahkeme, bugünkü karar duruşmasında suç delillerinden yola çıkarak cinayeti tek başına işlediğine kanaat getirdiği N.M.’ye hiçbir iyi hal ya da tahrik indirimi uygulamayarak müebbet hapis cezası verdi.

E.C. ise aynı davadan beraat ederken ‘cinsel istismar‘ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erkek-adalett...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0