Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kimdir, Kaç Yaşında? Cevdet Yılmaz Kariyeri ve Eğitim Hayatı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kimdir, Kaç Yaşında? Cevdet Yılmaz Kariyeri ve Eğitim Hayatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bakanlar kurulunu açıkladı. Bakanlar kurulunda yer alan isimler ise araştırılmaya başlandı. Eski TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getirildi. Peki Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli?

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın biyografisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kimdir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kimdir?

Cevdet Yılmaz 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin Fatmadır. Lise öğrenimini Bingöl'de 1983 yılında tamamladı. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girerek bu bölümden 1988 yılında birincilikle mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı.

Cevdet Yılmaz Kariyeri

Cevdet Yılmaz Kariyeri

1992-1994 yılları arasında ABD’ye giderek Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1995-2003 yıllarında DPT'deki görevine Planlama Uzmanı olarak devam ederken Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde doktora eğitimi aldı.

2003 yılında doktora tezi kabul edildi. Aynı yıl, teşkilatın AB İlişkiler Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu.

Cevdet Yılmaz Siyasi Kariyeri

Cevdet Yılmaz Siyasi Kariyeri

Siyasal yaşamına AK Parti'de başlayan Yılmaz, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bingöl milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşen 60. Türkiye Hükûmeti kabine değişikliği sonucu GAP-DAP Projesi ve Kalkınma'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 2011 genel seçimlerinde tekrar AK Parti Bingöl milletvekili olarak meclise girdi. 

Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde Kalkınma Bakanı olarak yer aldı. Erdoğan 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilince hükûmet kurma görevi Ahmet Davutoğlu'na verildi. Davutoğlu tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Kalkınma Bakanlığı görevini korudu. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Bingöl milletvekili olarak meclise girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın