Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten Tarafsız Bölge'ye 700 Bin TL Ceza

RTÜK'ten Tarafsız Bölge'ye 700 Bin TL Ceza

RTÜK, Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına çıkarak PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Tekrarı halinde kanalın lisansının iptali gündeme gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre RTÜK bu akşamki toplantısında Tahir Elçi’nin konuk olarak katıldığı ve PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediği “Tarafsız Bölge” programını görüştü. 

RTÜK, yayının “Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Aynı bendden ceza tekrarı halinde kanalın lisansının iptali gündeme gelecek.

Elçi, Tarafsız Bölge canlı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Daha sonra Elçi için 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve geçtiğimiz günlerde de bu iddianame mahkemece kabul edilmişti. 

Ayrıca konuyla ilgili Ahmet Hakan hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

İşte Elçi'nin o konuşması

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakan: Bu çok yanlış bir ceza

RTÜK’ün kararının ardından Hürriyet'e konuşan Ahmet Hakan, “Bu çok yanlış bir ceza. Stüdyoda, canlı yayın sırasında bir konuğun ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz. Her şeyi söyleyebilir. Önemli olan ona itiraz etmek, karşıt görüşleri de seslendirmektir. Hem ben, hem de konuklarım programda bunu yapmıştı. Bu nedenle bu çok yanlış bir ceza oldu” dedi.

Elçi: Ceza yargıdan, olmazsa AYM ve AİHM'den döner

Baro Başkanı Elçi de Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla verilen cezanın haksız ve adaletsiz bir ceza olduğunu ifade ederek cezanın yargıdan, olmazsa AYM ve AİHM'den döneceğini belirtti.

Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
48
7
6
5
4
0