Görüş Bildir
Haberler
Tanrı da Olsa Erkek Erkektir Dedirten Zeus'un 17 Maddede Çapkınlıkları

Tanrı da Olsa Erkek Erkektir Dedirten Zeus'un 17 Maddede Çapkınlıkları

Persephone
18.05.2015 - 17:09 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 17:32

Zeus, herkesin bildiği gibi Yunan Mitolojisi'nin en büyük tanrısı. Hatta onun için efsanelerde Tanrıların Tanrısı sıfatı da kullanılıyor.

Ama Zeus, Tanrı olmanın verdiği güçleri ince işlerde kullanmaktan hiçbir zaman çekinmemiş olsa gerek ki, mitolojideki çoğu yarı tanrının babası. Erkekler hep böyle işte demek ki, Tanrı olsalar da uslanmıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hera ile olan münasebeti

1. Hera ile olan münasebeti

Hera herkesin bildiği gibi Zeus'un gerçek eşidir. Ancak mitolojinin herkesten saklanan kısmına bakacak olursak eğer, Hera'nın, Zeus'un ablası olduğunu görmüş oluruz.

Yani adeta bir Game of Thrones, adeta bir Lannister Hanedanı kıvamında bu mitoloji.

Zeus, Hera'yı baştan çıkartmak için guguk kuşu kılığına girmiştir.

 Ares, Hebe, Eileithyia, Hephaistos bu evlilikten doğan çocuklardır.

2. Metis ile olan münasebeti

2. Metis ile olan münasebeti

Metis, tanrıların başı olan Zeus'un ilk karısı ve akıl tanrıçası Athena'nın annesi olarak anılır. Zeus karısının hamile olduğunu öğrenince, kendi tahtını sarsabilecek, kendisinden güçlü bir çocuk doğacağı korkusuyla Metis'i yutar. Zeus tarafından yutulduğu sırada Metis hamile olduğu için daha sonra akıl ve sanatın tanrıçası Athena, Zeus'un başından zırhıyla çıkar.

3. Themis ile olan münasebetleri

3. Themis ile olan münasebetleri

Zeus'un ikinci karısı Themis'dir. Themis, adalet ve düzen tanrıçasıdır.

Horae ve Moirae bu ilişkinin meyveleri olan çocuklardır. Themis, öfkeden arınmış ve cezalandırmayan bir tanrıdır. Bildiğiniz gibi terazisiyle, kılıcıyla, gözlerini kapatan bezle adaletin temsilcisidir. Yani Zeus adalete bile yeri geldiğinde yan gözle bakmaktan çekinmemiştir.

4. Dione ile olan münasebeti

4. Dione ile olan münasebeti

Dione Titanidesler ya da Titaneslerden biridir. Oceanus ve Tethys’ in kızı olması sebebiyle Okanid denir. Başka bir inanışa göre de Gaia ile Uranüs’ ün veya Aether’ ın kızıdır.

Homeros’ a göre Aphrodite’in  annesidir.

Aphrodite'in babası kimdir peki?

Bravo bildiniz. Tabi ki Zeus olacak zampara :)

5. Eurynome ile olan münasebeti

5. Eurynome ile olan münasebeti

Eurynome Yunan mitolojisinde okyanusu yaratan tanrıça olarak bilinir. Okyanusu yarattıktan sonra üzerinde bir yılanla dans edip kainatı yarattığı sanılmaktadır. Bütün su perileri ona hizmet etmektedir.

Zeus ile olan münasebetinden Musalar dünyaya gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Leto ile olan münasebetleri

6. Leto ile olan münasebetleri

Gök Titanları Koios ve Phoebe'nin kızı. Zeus'la birlikte olduğu için Hera'nın kıskançlığı yüzünden ve 'Güneşin doğduğu bütün yerlerde doğuramasın'' dediği için doğum yapabilmek için bütün dünyayı dolaştı. Poseidon'un üç uçlu yabasını denize vurarak denizden yükselttiği ve dalgadan bir kubbeyle örttüğü Delos'ta Artemis ile Apollon'u dünyaya getirdi.

7. Demeter ile olan münasebetleri

7. Demeter ile olan münasebetleri

Demeter, Yunan mitolojisinde tarımın, bereketin, mevsimlerin ve anne sevgisinin tanrıçasıdır. Homeros'un destanlarında, 'güzel saçlı kraliçe' ya da 'güzel örgülü Demeter' diye geçer. Zeus'un kardeşidir. İnsanlara toprağı ekip biçmesini öğreten bu tanrıçadır. Ekinleri, özellikle de buğdayı simgeler.

Demeter ile Zeus'un birlikteliğinden Persephone doğmuştur.

8. Alkmene ile olan münasebetleri

8. Alkmene ile olan münasebetleri

Alkmene Yunan Mitoloji'sinde Heracles'in annesidir.

Zeus, Alkmene ile birlikte olabilmek için kocasının kılığına girmiştir.

Hera tarafından hiç sevilmemektedir.

9. Antiope ile olan münasebeti

9. Antiope ile olan münasebeti

Zeus Antiope ile birlikte olabilmek için Satir kılığına girmiştir.

Amphion, Zethos bu ilişkiden doğan çocuklardır.

10. Callisto ile olan münasebeti

10. Callisto ile olan münasebeti

Callisto, mitolojide Arkadya Kralı Lykaon'un kızı ve Artemis'in arkadaşıdır. Bakire tanrıça Artemis'in kılığına giren Zeus tarafından tecavüze uğramıştır. Gebe olduğu anlaşılınca Artemis tarafından kovulur, Hera tarafından intikam hırsıyla bir ayıya dönüştürülür.

Bu ilişki sonucu Arkas doğmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Danae ile olan münasebeti

11. Danae ile olan münasebeti

Yunan mitolojisinde Argos kralı Akrisios'un ve Euryidice'nin kızıdır. Zeus'la ilişkisinden Perseus doğmuştur.

Zeus Danae'ye yaklaşırken altın yağmuru gibi görünmüştür.

12. Aegina ile olan münasebeti

12. Aegina ile olan münasebeti

Aegina, Yunan mitolojisinde ırmak tanrısı Asopos ve Nymph Metope'nin kızıdır.

Actor'dan Menoetius adlı bir çocuk doğurduktan sonra büyük bir ateş veya kartal biçimini almış Zeus tarafından kaçırılarak Oenone adlı bir adaya götürülür. Burada Aegina Zeus'tan daha sonra o adanın kralı olacak Aiakos doğar. Aiakos aynı zamanda Peleus'un babası Achilles'in de dedesidir.

13. Europa ile olan münasebeti

13. Europa ile olan münasebeti

Yunan mitolojisinde Avrupa kıtasına ismini vermiş, parlak tenli göz alıcı bakışı ile dillere destan olan Fenikeli kız. Fenike'nin Sur Kralı Agenor ile Telephassa'nın kızıdır. Zeus görüp beğendiği Europa'ya ulaşmak için güzel, beyaz bir boğa kılığına girer. Europa'nın arkadaşları ile sahilde çiçek toplayıp oynamasını fırsat bilerek kıza yaklaşır ve onu sırtına alır. Sonra yüzerek Girit Adası'na kızı kaçırır. Burada Zeus tekrar eski halini alır ve kendisini tanıtır. Horalar aceleyle Zeus ve Europa için bir yatak hazırlarlar. Bu birleşmenin yapıldığı yere gölge saldığı için o günden beri çınar ağacı yapraklarını hiç dökmez denir. Europa Zeus ile birleşerek 3 çocuk sahibi olur. Bunlar; Minos, Sarpedon, Rhadamanthys'dir.

14. İo ile olan münasebeti

14. İo ile olan münasebeti

Baş tanrı Zeus İo'dan hoşlanır. Ancak İo Hera Tapınağı'nda bir rahibedir ve Zeus'u reddeder. Zeus bunun üzerine İo'ya uykusunda musallat olur. Bir kral olan İo'nun babası İnakhos, bir kahine danışır ve kahin 'Ya kızın, ya da ülken' der. Bunun üzerine babası, İo'yu ülkesinden kovar. Zeus biçim değiştirerek, bulut görünümünde ülkesinden sürülmüş İo'ya yaklaşır. Hera bir şeylerden şüphelenerek Zeus'un yanına gelir. Bu durum üzerine Zeus, İo'yu gizlemek amacıyla beyaz bir ineğe dönüştürür ve bu hayvanla hiçbir ilişkide bulunmadığına dair Hera'ya yemin eder.

İo ile ilişkilerinden Epaphos doğar.

15. Leda ile olan münasebetleri

15. Leda ile olan münasebetleri

Aetolia kralı Thestios'un kızı ve Isparta Kralı Tyndareos'un eşidir. Zeus kuğu şeklinde görünüp Isparta Kralı Tyndareos'un eşi Leda isimli güzel kızla birlikte olmuştur. Truva Savaşı'na neden olacak dünyanın en güzel kızı Helen ve Pollux'un babaları Zeus'tur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Persephone ile olan münasebetleri

16. Persephone ile olan münasebetleri

Aynı zamanda kızı olan Persephone'a Zeus yılan kılığında görünerek sahip olur. Bu ilişkiden Zagreus doğar.

Persephone Hades'le evlidir ve yılın üç ayını yeraltında Hades'in yanında geçirir. Kalan kısmında ise yeryüzündedir.

17. Ganymedes ile olan münasebetleri

17. Ganymedes ile olan münasebetleri

Yunan mitolojisinde, Troya kralı Tros'un oğludur. Olağanüstü güzelliği nedeniyle, kartal biçimine bürünen Zeus, şarap sunucusu olarak hizmet etmek üzere Ganymedes'i kaçırır. Zeus, Ganymedes'in babasının acısını gidermek için, ona ölümsüz atlar armağan eder. Zeus aşık olduğu bu delikanlıya, hiçbir ölümlü kadına yapmadığı bir şekilde onu ölümsüz yapar ve ona duyduğu sevgiyi göstermiş olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
623
145
119
105
56
48
43