Görüş Bildir
Haberler
Takıntılı Sevgili

Takıntılı Sevgili

Kadinlive
15.09.2014 - 17:54 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 18:17

Takıntılı Sevgili

Sevgilinizin şu an hoşunuza giden davranışlarının bir süre sonra sizi rahatsız edebileceğini biliyor muydunuz? Mesela sizi sahiplenen, koruyup kollayan, her işinizi halleden, size sorumluluk bırakmayan sevgilinin aslında ileri derecede takıntılı olabileceği aklınıza geldi mi? bu yazı ezberinizi değiştirecek…

Posta gazetesinin haberine göre, Sevgilinizin üzerinize düşmesi, bir dediğinizi ikiletmemesi, sizin için her şeyi yapması mutluluk verici değil mi? Peki bir süre sonra bu ilişkiden sıkıldığınızda ve ayrılmak istediğinizde o sevgilinin sizin için bir kabusa dönüşebileceğini biliyor musunuz? Çünkü aslında sizin o kadar üzerinize düşmesinin, her hareketinizi kontrol etmesinin ve sizi her şeyden sakınmasının nedeni takıntılı kişiliği olabilir. Psikiyatr Dr. Nihat Kaya ‘dan ‘takıntılı kişilik‘ özelliklerinin ne olduğunu öğrenelim: Takıntılı kişilik özelliklerini taşıyan kişiler; hem kendi üzerlerinde hem de çevrelerinde denetimi sağlamak üzere önlemler alır.

Yaklaşımlarında ölçülüdür.

İlişkide ihtiyatlı, düşüncede mantıklıdır. Bu özelliklerinde aşırıya kaçarlarsa sert görünüşlü ve bilgiçlik taslayan kişiler olur.

Duygular ve sezgiler yerine, nedensellik ve mantıksal olma üzerinde dururlar. Nesnel olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Taşkınlık yapmaktan kaçınırlar.

İlişkilerde ölçülü ve duygusal olarak mesafeli görünürler, aynı zamanda dengeli, güvenirlik ve dürüstlük niteliklerine sahiptirler.

İlişkilerinde kendilerini tutma duygularını frenlemelerine ek olarak çevrelerinde egemenlik kurmayı severler.

Takıntılı, saplantılı kişiler için her şeyin bir yeri vardır. Her şey yerli yerinde olmalıdır.

Temizliğe düşkün ve düzenlidirler.

Her şeyi tam zamanında yapan dakik kişilerdir.

Çevresindeki kişilerin ve ilişkilerin önceden belirlendiği gibi davranmasını, daha çok kendi istekleri doğrultusunda hareket etmesini isterler.

Doğruluğa ve dürüstlüğe çok önem verirler.

Takıntılı insanların düşünce ve davranışlarına karşı gelindiğinde şaşırtıcı, dik kafalı ve inatçı olabilirler.

Mülkiyet hukuku duyguları çok güçlüdür.

Çok tutumlu davranırlar ve sahip oldukları şeyleri çok zor paylaşırlar.

Kaynak: http://www.kadinlive.com/takintili-se...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın