Görüş Bildir
Haberler
Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır 2022? Karne Notu Hesaplama...

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Takdir Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır 2022? Karne Notu Hesaplama...

İlk dönemin bitmesine saatler kala veliler ve öğrenciler takdir teşekkür hesaplamalarının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Yarıyıl tatiline sayılı zaman kala karne alacak öğrenciler ve velilerin en çok araştırdığı konular arasında takdir ve teşekkür belgesi hesaplama bilgileri yer alıyor. Takdir belgesi veya teşekkür belgesi puanları hesaplamak isteyenler için karne notu ,ortalaması nasıl hesaplanır? sorusunu haberimizde cevapladık. Peki, taktir teşekkür puanları nasıl hesaplanır?  İşte 2021-2022 Takdir Teşekkür puanları hesaplama...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemi cuma günü sona eriyor. Birinci dönemin de sonuna gelinmesiyle karne ortalamalarını hesaplamaya başladılar. Takdir ve teşekkür hangi not aralıklarına verdiği ise merakları arttırdı. Takdir ve teşekkür puanlarını hesaplamak için merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

Takdir-Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır 2022?

Takdir-Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır 2022?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Takdir-Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

Takdir-Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilmek için gerekli şartlar, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenmiştir.

Yönetmeliğe göre;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanları, eğer varsa proje puanları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için de ayrıca hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamasıyla elde edilen puanların aritmetik ortalamaları alınır. Böylece öğrencilerin bir dersi için dönem puanı hesaplaması yapılmış olur.

Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.

Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar.

Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler.

Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

E-Okul'da Karne Notu Nasıl Görüntülenir?

E-Okul'da Karne Notu Nasıl Görüntülenir?

Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebiliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
12
9
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın