Görüş Bildir
Haberler
Takdir Nasıl Hesaplanır? Teşekkür Nasıl Hesaplanır? İşte Not Ortalaması Hesaplama...

Takdir Nasıl Hesaplanır? Teşekkür Nasıl Hesaplanır? İşte Not Ortalaması Hesaplama...

Müge Kakşi
18.06.2021 - 21:11

Koronavirüs tedbirleri gereğince bir süredir öğrenciler kullarından ayrı kalarak online olarak eğitimlerini devam ettirmek durumunda kaldılar. Vaka sayılarının azalması ile birlikte bir çok sınıf haftanın belli günleri yüz yüze eğitime tekrardan başladı. MEB'in son yaptığı açıklama ile 18 Haziran'da e karnelerine erişebileceğini öğrenen  ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri takdir teşekkür hesaplama ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? Not ortalaması hesaplama ve detayları haberimizde sizlerle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Takdir Teşekkür Not Ortalaması Kaç Olmalı?

Takdir Teşekkür Not Ortalaması Kaç Olmalı?

E okul’da yer alan puanlar haftalık ders saati ile çarpıldıktan sonra genel not toplam ders saatine bölündü ve böylelikle dönem sonu not ortalaması elde edildi. Dönem sonu not ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi alırken, 85.00 üstü olan öğrenciler takdir belgesi almaya hak kazandılar.

Takdir Teşekkür Notu Hesaplama

Takdir Teşekkür Notu Hesaplama

Takdir ve teşekkür hesaplamak için bir dersten alınan puan o dersin saatiyle çarpılıyor. Tüm derslere aynı işlem yapıldıktan sonra genel tablo oluşuyor. Bu genel tablo da haftalık ders saatine bölündükten sonra dönem not ortalaması ortaya çıkıyor.

Örnek olarak Türkçe not ortalaması 75 haftalık ders saati 3 olarak hesaplanırsa 222 puan Türkçe dersinden alınmış olur. Diyelim ki bütün derslerin toplam ortalaması 2 bin 340 puan etti.

2 bin 340 puanı haftalık ders saati 30’a böldüğümüzde not ortalaması olan 78 çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın