Görüş Bildir
Haberler
Suriye'den Gelen Şeyh Türkiye'de Müritlerini Bademliyor! Twitter'da Bugün Paylaşılan Bu Videonun Hikayesi

etiket Suriye'den Gelen Şeyh Türkiye'de Müritlerini Bademliyor! Twitter'da Bugün Paylaşılan Bu Videonun Hikayesi

Abdullah Demir
29.09.2022 - 18:32 Son Güncelleme: 29.09.2022 - 19:43

Suriye'den gelip Türkiye'de bir çok kişiye icazet verdiği söylenen 'Şeyh' Ubeydullah El Kadiri'nin elinden badem çıkardığı video Twitter'da paylaşıldı. Saygı Öztürk yazısında 'Burada büyük bir tehlike var' dediği Ubeydullah El Kadiri'nin müritlerini illüzyon gösterisi ile etkilediği görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriyeli Ubeydullah El Kadiri'nin elinden badem çıkardığı anlar

Saygı Öztürk, kendisini şeyh ilan eden Ubeydullah El Kadiri ile ilgili Suriye'de olduğu gibi Türkiye'de de faaliyetler sürdürdüğünü yazmıştı. Şâzelîlik tarikatına üye Ubeydullah El Kadiri'nin ülkemizde 30-33 yaşlarında çok sayıda kişiye icazet verdiğini belirten Öztürk, geçen seneki yazısında Suriyeli 'şeyh'e bağlı kişilerin kendi memleketlerinde faaliyet yürüttüğünü de yazdı.

Ubeydullah El Kadiri'nin 'kerametleri' kendi internet sitesinde

Ubeydullah El Kadiri'nin 'kerametleri' kendi internet sitesinde

Ubeydullah El Kadiri'nin 1944’te Suriye’deki Amuda’da doğduğunu yazan Timur Soykan, Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde detaylı bir yazı yazdı. Ocak 2022 tarihli yazıda Kadiri'nin internet sitesinde kendisi hakkında yazan 'kerametler' şöyle sıralanıyor:

- Bir sohbet sırasında kerametini göstermesini istemişler. Şeyh bunu kabul etmemiş ama bir müridi avucuna sigara tütünü koymuş. Şeyhin tütünü ovuşturduktan sonra açtığı avucunda badem varmış. Bu bademi halifesine ve 20 müridine yedirmiş.

Şeyh Ubeydullah 4 saat süren zikirden çıkmış. Bir hasta için şifa ayetlerinin yazılı olduğu kağıt istemişler. Şeyh kağıdı çıkardığında etrafındakiler hayrete düşmüş. Kağıdın hiç buruşmadığını, dümdüz olduğunu görmüşler. Şeyh bu kağıdı kerametle gaipten getirmiş.

- Amuda’da şeyhe doğuştan gözleri görmeyen 40 yaşında bir adam getirmişler. Şeyh sinirlenerek ‘Ben Hazreti İsa mıyım, niye bana getiriyorsunuz’ demiş. Sonra birden şeyhe cezbe hali gelmiş ve elini kör adamın gözlerinin üzerine koyarak Abdülkadir Geylani’nin beytini okuyup ‘Allah’ diye bağırmış. Kör adam görmeye başlamış. Ardından zılgıtlar, çığlıklar…

Cinsel taciz iddiaları

Cinsel taciz iddiaları
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Saymaz'da Ubeydullah El Kadiri'den icazet alan Büreyde Öncel'in İstanbul Sultangazi'de tacizden yargılandığını yazdı. Öncesinde çocuk istismarından da yargılandığını belirten Saymaz yazısında, Öncel'İn dergahını kapattığını da kaleme almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
102
48
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

öyle olmuşta o oradan gelmişte körler görmüş bilmem ne...çekildi bu film kemal sunal üç kağıtçı filmi işte

Başak Destan

adam ne yapsın bıkmış artık baştaki şerefsizden kafayı onla bozmuş

Kzlt

Keramete bak bir de kabuksuz kavrulmuş badem çıkartıyor helal olsun. Şöyle 1 sene nadasa falan bıraksalar kim bilir neler sıçacak.

Pasif Kullanıcı

Koskoca şeyhe yakışmadı, altın falan olsa neyse de badem ne alaka? 😅 prodüksiyon biraz zayif kalmış

Amon Ra

Sen bademin kilosu kaç lira biliyor musun? Böyle şeyhin olsun kuru ekmek yerine badem yer durursun