Görüş Bildir
Haberler
Sur'daki Klibi Güvenlik Görevlisi Çekmiş

Sur'daki Klibi Güvenlik Görevlisi Çekmiş

Onedio Medya
28.04.2016 - 12:30 Son Güncelleme: 28.04.2016 - 14:43

Sosyal medyada yayınlanan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen 'Yalnızım Atam' isimli klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğu belirlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, klipteki kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi. Diyarbakır Valiliği'nden 'Konuyla ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Agos’un haberine göre, dün akşam saatlerinde HDP milletvekili Garo Paylan’ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, klipteki kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Youtube’da yayınlanan klipte kar maskeli ve silahlı bir rapçinin yıkık Sur sokaklarında dolaştığı görülüyor. 

Drone çekimlerine de yer verilen klipte, ırkçı ve şiddet içeren sözler yer alıyor.

Klibe yansıyan görüntüler, bölgedeki yıkımı da gözler önüne seriyor

Emniyet soruşturma başlatmıştı

SAT5 Production isimli Youtube kanalından paylaşılan ve 4 dakika 5 saniye süren klipte “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlayan parçada, “Kalk uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan” ifadeleri yer alıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde çekilen rap klibi ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Valilik 'Bizden izin alınmadı, inceliyoruz' demişti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği ise klip çekimi için, yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvuru bulunmadığını duyurmuştu.

Bugün bir yazılı açıklama daha yapan Diyarbakır Valiliği bir polisin açığa alındığını duyurdu.

Kliple ilgili soru önergesi verilmişti

Kliple ilgili soru önergesi verilmişti

HDP’li vekil Feleknas Uca, Sur’un yasak olan mahallelerinde çekilen klibi Meclis’in gündemine taşımıştı. Klibi İçişleri Bakanı’na soran Uca, “Yüzü maskeli, ellerinde silah Sur’da dolaşarak baştan sona ırkçı sözlerin yer aldığı söz konusu klibin Sur’da çekilip yayınlanması bilginiz dâhilinde midir?” diye sormuştu.

Diyarbakır’ın 5 aya yakındır sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallerinde çekilen klibe sosyal medyadan yorumlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
174
65
26
19
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe İrem Çalık

Bu sözlerin altına imzamı atıyorum ... Burdan bu adamı görevden alan kişileri de Allah'a havale ediyorum ! * Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişme... Devamını Gör

alinmamisnick

Irkçılık bunun neresinde lan ? On numara olmuş , zoruna giden başta söylediği gibi ermeni tohumudur.Açığa alınmış bence hemen görevine geri getirilmeli. Hel... Devamını Gör

Kürşat TÜRK

Adamın biri çıkıp doğruları söyleyince böyle zoruna gidiyor bazı kansızların. Irkçı denmiş ama adam gayet "VATANPERVER". Kimlerin zoruna gitti iyi bakılması... Devamını Gör