Görüş Bildir
Haberler
TV
Supernatural Dizisinde Karşımıza Çıkan 10 Şeytan

Supernatural Dizisinde Karşımıza Çıkan 10 Şeytan

Kadir
19.08.2015 - 13:48

1. Abaddon

Aboddon karakteri, Alaina Huffman tarafından canlandırılmaktadır. 

Abaddon, Lucifer'ın seçtiği ilk iblislerden ve Cehennem Şövalyeleri'nden biridir. Başmelekler, şövalyeleri yok ettiğinde, sona bir tek o kalmıştır. 1958'de bütün Harflerin Adamları üyelerini öldürmeyi amaçlamış, fakat Henry Winchester geleceğe kaçmış, Larry Ganem ise hayatta kalmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Crowley

2. Crowley

Crowley, son zamanlarda Cehennem'in Kralı haline gelmiş, normalde Kesişen Yolların Kralı ve Lilith'in sağ kolu olan kırmızı gözlü bir iblistir. Lucifer kafesteyken Cehennem'in Kralı olan Azazel'in yerine göz dikmiş, bu yüzden kardeşlerle müttefik olmuştur. İstediğini aldıktan sonra, Cehennem'ini genişletmek istemiş, o yüzden Castiel ile bir anlaşma yapmıştır. Castiel'in anlaşmayı bozması dolayısıyla onu öldürmeyi hedeflemiş, ve meleklerden kurtulmak için Melek Tableti'ni bulmayı amaçlamıştır. İnsanken, 17. yüzyılda yaşamış İskoç bir terzi olduğunu, gerçek adının ise Fergus MacLeod olduğunu açıklamıştır. Penis boyunu büyütmek için bir iblise ruhunu satmış, gördüğü işkenceler sonucunda kendisi bir iblise dönüşmüştür. Annesi bir cadıdır ve kendisine bir kaç numara öğretmiştir. Bedeni New York'ta başarılı bir ajana aittir. Cehennem Köpekleri'ne komut verebilir. Crowley karakteri, Mark Sheppard tarafından canlandırılmaktadır.

3. Kesişen Yollar İblisleri

3. Kesişen Yollar İblisleri

Kesişen Yollar İblisi (ing. Crossroads Demon) insanların ruhunu satması karşılığı istediği şeyi veren anlaşmacı iblislerdir. Kırmızı gözleri vardır. Anlaşmalar, iblislerle öpüşerek mühürlenir. Bu noktada iblisin bedeninin cinsiyeti önemsizdir, eğer öpüşme reddedilir ise anlaşma düşer. Şartlar görünmez bir şekilde anlaşmayı yapan kişinin tenine yazılır. İnsan verilen zaman içinde ölür ise, ya da zamanın sonunda Cehennem Köpekleri tarafından öldürülürse, ruhu Cehennem'e gider. Genelde 10 yıllık bir süre verilir, fakat Dean 1 yıllık bir anlaşma yapmıştır. 

Anlaşma şartları anlaşmayı yapan iblisin elinde değil, daha büyük güçlerin elinde bulunur. Örneğin, Bela ve Dean'in anlaşması Lilith'in kontrolündedir. Anlaşma yapan iblisi öldürmek, anlaşmanın bozulmasını sağlamaz. 

Lilith ile anlaşma yapmak ise bir öpüşmeden daha fazlasını gerektirir. 

Beşinci sezonda Becky, Lilith'in sağ kolunun Crowley isminde bir iblis olduğunu ve Bela'nın Colt'u ona verdiğini söyler. Crowley kendini 'Kesişen Yolların Kralı' olarak tanımlamaktadır. 

Crowley 5.20'de Bobby ile bir anlaşma yapar, ruhunu geri vereceğini söyler ama sözünü tutmaz. Böylece Bobby onu tehdit ederek ruhunu geri alır.

4. Kabil

4. Kabil

Kişisel Bilgiler

Doğum Tarihi: Adem ve Havva'dan sonra 

Ölüm tarihi: 18 Şubat 2015 (kesin bir bilgi yoktur) 

Efsaneye göre Kabil, Adem ve Havva'nın ilk oğlu, ilk katildir. Kardeşi Habil'ın Lucifer ile çok yakınlaşması ve Lucifer'ın onun ruhunu bozmaya çalışması ile Kabil, Lucifer ile bir anlaşma yapar. Bu anlaşmaya karşılık Habil'in ruhu Cennet'e, Kabil'inki ise Cehennem'e gidecektir. Lucifer, bu anlaşmayı Habil'ı öldüren Kabil olursa kabul edeceğini söyler. Kabil de İlk Bıçak'ı alır ve kardeşini öldürür. Böylece kardeşi Cennet'e gitmiş olur. Yalnız, kendisi bundan sonra Cehennem için bir savaşçı, bir şeytan haline gelmiştir. Şövalyeleri ile birlikte bir çok kötülük yapmıştır. Ancak Collette ismindeki bir bayan, Kabil'i karşılıksız sevince, ondan durmasını istemiş, böylece Kabil öldürmeyi bırakmıştır. Şövalyeleri ise ona isyan etmiş, bu yüzden Kabil son kez İlk Bıçak'ı alıp şövalyeleri öldürmüştür. Ayrıca Abaddon, karısının bedenini ele geçirmiş ve Kabil'in onu öldürmesini sağlamıştır. Collette, son sözlerinde Kabil'den daha fazla kişiyi öldürmemesini istediğini belirtmiştir. Habil ise, karısının son dileğini yerine getirmek için 'emekli' olmuştur.

5. Meg

5. Meg

Meg, Azazel tarafından, Alastair'in emri altında Cehennem'de işkenceci olarak yetiştirilmiş siyah gözlü bir iblistir. Başlarda babası olarak tanımladığı Azazel için, sonrasında Lucifer için çalışmıştır. Görevi Sam'i bulup patronuna olan biteni haber vermektir. Daha sonraları Cehennem Lucifer ve Azazel'in bütün hizmetkarlarını öldürmeyi amaçlayan Crowley'in eline geçince saf değiştirmek zorunda kalmış, hiç beklemediği birine aşık olmuştur. Meg karakteri, 1. sezonda Nicki Aycox, 2. sezonda (14. bölüm) Jared Padalecki, 4. sezondan 8. sezona kadar da Rachel Miner tarafından canlandırılmıştır.

6. Alastair

6. Alastair

Alastair, Cehennem'de ruhlara işkence etmek ile görevlendirilmiş, Lilith ile aynı boyda beyaz gözlü bir iblistir. Ruby'nin Bıçağı gibi iblisleri öldürebilen silahlar, ona zarar verebilir ama asla öldüremezler. Cehennem'de Meg'i yanında çırak olarak çalıştırmıştır, buradan Azazel'in emri altı olabileceğini çıkartılabilir. Dean ve John'a işkence etmiş, eğer isteğini kabul ederlerse işkenceyi bırakacağını söylemiştir. John, 100 yıl boyunca teklifine hayır demiş, fakat Dean 30. yılın sonunda pes etmiştir. Alastair'in bunu sormasının nedeni iyi bir insanın Cehennem'de kan dökmesiyle Lucifer'ın kafesini açacak mühürlerin kırılmaya başlayabilmesidir. Mahşerin 4 Atlısı kadar bilgi birikimi vardır ve aynı zamanda bir Ölüm Meleği'ni orakla öldürmeye çalışmıştır. Alastair karakteri, Christopher Heyerdahl tarafından canlandırılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Azazel

tinypic.com

Azazel, Lucifer'ın sadık bir kuludur. Ordu kurmakla görevlendirilmiş sarı gözlü bir iblistir. Lucifer kafesteyken Cehennemin Kralı Azazel'dir, fakat daha sonra Lucifer'a ulaşmayı başarır ve yeni görevini öğrenir. Azazel karakteri, Fredric Lehne tarafından canlandırılmaktadır. 

Kişisel Bilgiler

Doğum Tarihi: Bilinmiyor 

Ölüm Tarihi: 19 Mart 2009 (Dean tarafından öldürüldü)

8. Ruby

8. Ruby

Ruby, 1350 yılında ruhunu bir iblise satmıştır, o zaman bir cadıdır. Cehennemde işkence görerek geçirdiği onca zaman sonunda bir iblis haline gelmiştir. İblisleri öldürebilen bir bıçağa sahiptir. Dean'e, insan olduğu zaman hatırladığını söylemiştir. Ruby karakteri, 3. sezonda Katie Cassidy, 4. sezondaGenevieve Cortese Padalecki tarafından canlandırılmaktadır. 

Kişisel Bilgiler

Doğum Tarihi: Bilinmiyor 

Ölüm Tarihi: 2009 (Dean tarafından öldürüldü)

9. Samhain

9. Samhain

Samhain'in kökeni Cadılar Bayramı olarak da bilinen özel bir tip iblistir. Cadılar bayramı gecesi dünya üzerinde hüküm süren Samhain'den korunmak için onlara maske takar ve ondan gizlenmek için kostümler giyinirler. Ona ibadet etmek için ise balkabaklarını maske şeklinde oyarlar. Onu yatıştırmak için kapılarına şeker koyarlar. Samhain bir kafese tıkılmış, o kafesten çıkması için yapılması gereken ritüel 600 yılda bir yapılabilir.

10. Lilith

10. Lilith

Lilith, Adem için yaratılmış ilk kadındır. Fakat Lucifer tarafından ruhu bozulmuş ve ilk iblis ünvanını almıştır. Beyaz gözlüdür. 

Ölmeden önce iblislerin patronudur ve anlaşmaları elinde tutuyordur. Bebeklerle beslenmeyi sever, genelde küçük kız çocuklarının bedenine girer, ve amacı 66 mühürü kırıp Lucifer'ı kafesinden çıkarmaktır. 

Son mühür, kendisinin ölmesidir. Ruby'nin yardımıyla Sam tarafından Lilith öldürülür ve Lucifer yükselir. 

Lilith karakteri, yetişkin bir bayan olarak Katherine Boecher tarafından canlandırılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
64
28
8
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdem Eren

küçük bir hata var cehennem şovalyelerini öldüren kabil idi.

Tugay Caner Akdemir

Diziyi kendini vererek izlemediysen ilk cinayeti işlemek kabilin ruhuna sorun çıkarmıştı tabi spoiler olmasın