Görüş Bildir
Haberler
Sümeyye Erdoğan'ın Yöneticisi Olduğu Dernekten 'Cinsel İstismar' Önergesine İtiraz

Sümeyye Erdoğan'ın Yöneticisi Olduğu Dernekten 'Cinsel İstismar' Önergesine İtiraz

Onedio Medya
18.11.2016 - 21:59 Son Güncelleme: 18.11.2016 - 23:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), AK Parti'nin Meclis’e taşıdığı 'cinsel istismar' önergesiyle ilgili açıklama yaptı. KADEM 'Tasarının, en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun 'kendi iradesi' nasıl tespit edilecektir?' ifadeleri kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün geceden bu yana çok sayıda sivil toplum örgütünün tepki gösterdiği önergeye KADEM'den de itiraz geldi.KADEM’in açıklamasında 'Kadın ve Demokrasi Derneği olarak bizler, bu tip sosyal meseleleri politik ve ideolojik çekişmelerin ötesinde tutuyor, toplumun üstün yararı için çözüm odaklı yaklaşıyoruz ve bu nedenle tasarının yasalaşması halinde oluşabilecek menfi durumlara dikkat çekmek istiyoruz.' denildi.

"Cinsel istismar suçunu işleyenler, mağduru ve çevresini etki altına alarak evlenecek ve serbest kalacak"

"Cinsel istismar suçunu işleyenler, mağduru ve çevresini etki altına alarak evlenecek ve serbest kalacak"

Açıklama şu şekilde devam etti:

'Düzenlenmekte olan tasarıda; 'failin' tanımının yeterince anlaşılır ve kamu vicdanını rahatlatacak nitelikte yapılmamış olması en büyük eksikliklerden biri olarak görünmektedir. Keza tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda cinsel istismar suçunu işleyenlerin, güç, nüfuz vb. imkanlar ile mağduru ve çevresini etki altına alması ve mağdur ile evlenme yoluna giderek serbest kalmasının önü açılacaktır. 

Öte yandan mağdurun ise, bu baskı altında erken yaşta zorla evlilik yapması ve bu evliliği sürdürmeye mecbur kalması kuvvetle muhtemeldir. Yine bu tasarı ile suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında görülen davaların af ile sonuçlanacak olması ve yasanın yürürlük süresinin belirlenmemiş olması da tasarının sakıncalarındandır.'

"Küçük yaştaki çocuğun kendi iradesi nasıl tespit edilecek?"

"Küçük yaştaki çocuğun kendi iradesi nasıl tespit edilecek?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

KADEM, Ceza İnfaz Kanunu, Türk Ceza Kanunu vesair mevzuat referans alınarak yeni düzenlemelerin yapılabileceğini kaydetti.

KADEM’in açıklamaları şu şekilde:' Tasarının, en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun 'kendi iradesi'nasıl tespit edilecektir? 

Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Yukarıda da bahsettiğimiz maddeler gereğince; resmiyet kazanmamış birlikteliklerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda, Ceza İnfaz Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve sair mevzuat referans alınarak yeni düzenlemeler yapılabilir. Bu konuda Kadın ve Demokrasi Derneği ve konuyu çalışan uzman hukukçularımızla hazırladığımız detaylı raporu yetkililere sunarak, yeni bir düzenlemenin takipçisi olacağımızı, konuya ilişkin destek ve işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nesta

ak partili olsam beynim yanardı. gerçi olsam beynim olmazdı herneyse..

dolar konuşulmadı terör konuşulmadı dış borçlar da konuşulmadı tepki göstermesen pedofili meşrulaşacak sesini çıkarsan ekonomi, terör vb. konuşulmayacak var ... Devamını Gör

colombian

bu da çıkmış kamuoyuna soruyor :D bize ne soruyosun bacım sizinkilere sor biz mi getirdik tasarıyı