Görüş Bildir
Haberler
Sucuk Gibi Terleyenlere Müjde! Düzenli Tükettiğinizde Terlemenizi Azaltabilecek 13 Besin

Sucuk Gibi Terleyenlere Müjde! Düzenli Tükettiğinizde Terlemenizi Azaltabilecek 13 Besin

Bazılarımız ne yaparsa yapsın her an terlemekten kurtulamaz. Terle ıslanmış yastıklar, sırılsıklam olmuş kıyafetler can sıkıcı durumlar oluşturur. Bu durumları sürekli yaşayan ve  'oturduğum yerde terliyorum!' diyenlere çare olacak bir besin listesi paylaşıyoruz. Bu besinleri doktorunuza danışarak beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

1. Zeytinyağı

Vücudunuz yemekleri sindirmede zorlandığında daha çok terlemeye başlar. Zeytinyağının sindirimi kolaydır ve vücuda daha birçok faydası vardır

2. Nane

2. Nane

Nane çayı veya suyu, sinirleri yatıştırıp vücuda serinletici etki sağlayarak terlemeyi düzenlemede yardımcı olabilir.

3. Yulaf ezmesi

Yulaf lif bakımından zengindir ve yağ içeriği düşüktür. Hızlı sindirilir ve genel sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Yağlı besinlerden aldığınız fazla yağ daha çok terlemenize neden olacağından dolayı yulaf ezmesi gibi az yağlı ürünleri tercih edin.

4. Yeşil çay

4. Yeşil çay

Yeşil çay sakinleştirici etkileri ile bilinir ve sinir sisteminizi dengede tutmak için kullanılır. Çok ter dökeceğiniz bir sunum öncesi yeşil çay içmeniz aşırı terlemenizi engelleyebilir.

5. Badem

5. Badem

Badem, sindirimi geliştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren zengin bir magnezyum kaynağıdır. Terlemeyi azaltabilen diğer magnezyum bakımından zengin besinler kabak, ıspanak ve soya fasulyesidir.

6. Domates

6. Domates

Potasyum ve magnezyum gibi birçok vitamin ve mineral domates suyunda bulunur. Aşırı terlemeyi azaltmak için düzenli olarak pişmemiş şekilde domates yiyebilir veya bir bardak domates suyu içebilirsiniz.

7. Karpuz

7. Karpuz

Doğru miktarda karpuz tüketmek, vücudunuza ihtiyacı olan lifi ve suyu kazandırmak bakımından iyidir. Bu meyve, iyi bir su kaynağı olup kolay sindirilebildiğinden dehidrasyonu engelleyebilir. Karpuzdaki B vitamini, vücutta etkili olan metabolik işlevleri sürdürmek için de iyi bir maddedir.

8. Muz

Potasyum, vücut sıvılarının dengelenmesine yardımcı olan bir elektrolittir. Ayrıca içerdiği magnezyum, B6 vitamini ve diğer besin maddeleri ile de sindirim sistemini düzenler.

9. Tam tahıllar

B kompleks vitaminleri, normal metabolik fonksiyonlar için çok önemlidir. Diğer B vitamini zengin gıdalar; ekmek, balık, yumurta, fındık, et ve sebzedir.

10. Adaçayı

10. Adaçayı

Sinir sistemini düzenleyerek ter üretimini kontrol etmeye yardımcı olur. Birkaç gün iki bardak adaçayı içtiğinizde terlemenizin azaldığını görebilirsiniz.

11. Yoğurt

Daha az terlemenize yardımcı olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum bir sıcaklık regülatörü görevi görür.

12. Tatlı patates

12. Tatlı patates

Gerekli vitaminlerle dolu olan tatlı patates de sinirinizi yatıştırmaya, stresle mücadeleye ve kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olabilir.

13. Su içeriği bakımından zengin sebzeler

13. Su içeriği bakımından zengin sebzeler

Terlemeyi azaltmak için yüksek su içeriği ve sindirim gücüne sahip olan karnabahar, patlıcan, lahana, ıspanak, brokoli gibi sebzeleri beslenmenize ekleyin.

Su oranı bakımından yüksek besinler için bu içeriğimize göz atabilirsiniz:

Bonus: Bol bol su için!

Her derde deva su...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
26
14
11
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın